Tarih: 01.01.0001 00:00 7

Filizlerden Çınarlara İlk Hediye

Esenler'de torunlar, dede ve ninelerine Yaşlılar Haftası'nda, ilk el emeklerini hediye etti. "Helva Sohbetleri"nde ise çocuk-yaşlı herkes tatlı yiyip tatlı konuştu.

Filizlerden Çınarlara İlk Hediye

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Dede Torun Yaşam Merkezi'nde dede ve nineleri, torunlarıyla bir etkinlikte buluşturdu. Torunlar dede ve ninelerine şarkı, şiir ve maniler okuyarak keyifli dakikalar yaşattı. 'Benim Dünyam Rengârenk' tiyatro grubu da yaşlılara vefanın önemini anlattıkları skeçlerle herkesin beğenisini kazandı.

Helva Sohbetleri'nde Ağızlar Tatlandı

Programda nesiller arası birlik-beraberliği pekiştirmek amacıyla bir Osmanlı geleneği 'Helva Sohbetleri' de gerçekleştirilince çocuk-yaşlı herkes tatlı yiyip tatlı konuştu. Minik torunlar, dede ve ninelerine kil hamurundan yaptıkları ilk el emeği göz nuru magnetleri bu özel günde hediye etmenin mutluluğunu yaşadılar.

Bugünün Fidanları Yarının Çınarları

Programın sonunda Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza da çocuklarla birlikte dede ve ninelere karanfil dağıttı. Hamza, 'Bugünün fidanları yarının çınarlarıdır. Çınarlarımız bugünün fidanlarına bu merkez sayesinde ışık tutarak geleceğe emin adımlarla gitmelerine vesile olacaktır. Fidanlarımız da çınarlarına inşallah bir gün ya da hafta değil her zaman vefalı olurlar' diye konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.