Tarih: 01.01.0001 00:00 8

İmansız Ölmekten Korkuyorum

İslam, bilim ve felsefe başlıklarındaki tartışmalarını samimi ve esprili sohbetleri ile birleştiren ÇayHouse ekibi Başakşehir’e konuk oldu.

İmansız Ölmekten Korkuyorum
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi programına Çayhouse ekibi üyeleri; Fatih Dursun, Samet Seven, Nurullah Kaya konuşmacı olarak katıldı. ‘Hayata Genç Bir Bakış’ üst başlığında gerçekleşen söyleşi, ekibi tanıtan sinevizyon gösterisi ile başladı. ÇayHouse ekibinden Samet Seven, sosyal medyayı aktif kullanmalarının sebebini şu cümlelerle paylaştı, “ İnternet siteleri arttıkça da bizim sitelerimiz değeri arttı. Bizim işimiz sosyal medyada, orada 10 bin 20 bin kişi izlerken burada o kadar kişiyi bir araya toplamak çok zor. Sadece Türkiye’den değil Afganistan’da, Suriye’de birçok yerde izleyenlerimiz var. Biz daha çok sosyal medya da videolar yapıyoruz ki bize karşı olanlar bile videolarda ki samimi ortamı görüp bizi, ofisimizi ziyaret ediyorlar. Biz daha çok youtube üzerinden o gençlere ulaşmaya çalışıyoruz. Kuruluş amacımızda budur. Videolarımız paylaşılması çok önemli eğer siz de paylaşırsanız kitlenin artmasına yardımcı olursuz. Çarşıya çıkıyoruz, kart dağıtıyoruz diyoruz ki bizim ilim merkezimiz var, gelin sorularınız varsa kafanızda çözmeye çalışıyoruz. Gerçekten güzel olaylarla da karşılaşıyoruz.” İsimlerinin neden ÇayHouse olduğunu ise ekip şöyle açıkladı, “Bizim derneğin kuruluş aşamasında ismimizi ÇayHouse yapma sebebimiz gençlere daha fazla ulaşmaktı. Yani derneğin ismini çay evi yapsaydık ağabey bu nedir ya kıraathane mi burası denirdi. Avrupa’da seminerler veriyoruz, ÇayHouse’u görünce oradaki yabancılar bizim dilimizden kullanmışlar diyerek, dikkatlerini çekiyor. Altyazı, İngilizce olarak ta sunduğumuz kişilerde oluyor.”

‘Ben İmansız Ölmekten Korkuyorum’

Esaslı sorunlarının iman meselesi olduğunu dile getiren ekip, “İman nedir dediğimiz zaman cevap verebilecek olan var mı? İnsan neden günahlarını terk edemez? Bunların çok basit bir şekilde cevabını bulabilirsiniz. İnanıyoruz ama neye inanıyoruz? Meleklere iman diye bir konu var mesela iman ettik, geldi adam dedi ki siz meleklere inanıyor musunuz? Ne söyleyebiliyoruz hiç bir şey. Ben imansız ölmekten korkuyorum, çünkü önemli bir mesele imanını kurtarmak ve sonsuzluğunu kazanmaktır.” Çayhouse ekibi, programda katılımcıların sorularını da yanıtladı.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.