Tarih: 01.01.0001 00:00 24

Mehmet Akif Dile Geldi

İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yıldönümü Abidin Nesimi Fatinoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Tarafından Kutlandı

Mehmet Akif Dile Geldi
 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma İlçe Programı Abidin Nesimi Fatinoğlu  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı .

                Program , Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Sahnesinde sergilenirken salona girişte misafirlere kitap ayracı ve lokum ikram edildi. Program saat 10.30’da Edebiyat Öğretmenleri Pınar GÜRAL ve Özkan ÖZDEMİR’in sunumlarıyla başladı. İstiklal Marşı Aşık Veysel öğrencilerinin orkestrası ve korosu eşliğinde canlı olarak söylenirken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Reşat SAĞSÖZ yaptı.

                Abidin Nesimi Fatinoğlu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif konulu müzikli tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Mehmet Akif’in kendi dilinden hayatının anlatılması ve İstiklal Marşının yazılış  hikayesinin dramatize edilmesi izleyicilerin ilgisini çekerken sahnedeki oratoryonun İstiklal Marşını seslendirmesi duygusal anlar yaşattı .

                Tören programının sonunda Beylikdüzü İlçesinde düzenlenen resim ,şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Beylikdüzü Kaymakamı  Adem ÜNAL tarafından ödülleri verildi. Milli Eğitim Müdürü Yafes BAKIRCI programın hazırlanmasında görevli öğretmen ve öğrencileri yürekten kutlarken Okul Müdürü Hasan BİLGİÇ de tören programının hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerine  teşekkürlerini sundu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.