Tarih: 09.04.2016 10:16

'Bi' Dünya Sporcu' Esenler'de!

Facebook Twitter Linked-in

 'Mihmandar' projesi kapsamında Esenler Belediyesi ve Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ortaklığıyla Esenler'de dev bir spor organizasyonu düzenlenecek. 'Dünya Kupası 2016' adıyla düzenlenecek müsabakalarda dünyanın farklı ülkelerinden gelerek İstanbul’da eğitim gören üniversite öğrencilerinden oluşan 'Bi' Dünya Sporcu' rekabet edecek. 

Gençleri spora teşvik etmek ve kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere ilgilerini artırmak amacıyla düzenlenen organizasyonda Asya’dan Avrupa ve Afrika kıtasına kadar 30 ülkeden 32 futbol takımı kurulacak. 370 sporcunun mücadele edeceği turnuvanın eleme maçları, Esenler Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan Taştanlar Spor Tesisi'nde oynanacak. Karşılaşmalar, 23 Nisan Cumartesi günü başlayacak olup her hafta sonu oynanmak üzere 40 gün sürecek. Final karşılaşması ise 28 Mayıs  Cumartesi günü yapılacak.

Kıyasıya mücadelelere sahne olacak karşılaşmaları izlemeye gelen sporseverlere de ülkelerin kendilerine özgü yöresel ikramları sunulacak. Turnuvayı yerli ve yabancı çok sayıda tanınmış sporcu da takip edecek.

Turnuvada oynanacak müsabakaların kura çekimi ise 9 Nisan Cumartesi günü, saat 12.00'de, Edirnekapı'da bulunan Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği'nde gerçekleştirilecek.

Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Benin, Cibuti, Endonezya, Fas, Filistin, Gambiya, Gana, Habeşistan, İran, Karadağ, Kazakistan, Kosova, Makedonya, Malezya, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Sierra Leone, Suriye Bayırbucak, Suriye, Tacikistan, Tayland, Burkina Faso, Togo, Türkmenistan, Uganda Cranes, Üsküp, Etiyopya, Yunanistan.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —