Tarih: 01.01.0001 00:00 15

42 Yıllık Yol Arkadaşlığımız Var!

BTP İstanbul İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde BTP Genel Başkan Yardımcılarını Beylikdüzü Ovalı restoranda düzenlediği Yerel Basın ile Tanışma ve Kaynaşma Toplantısında, İstanbul Yerel Basın mensupları ile buluşturdu.

42 Yıllık Yol Arkadaşlığımız Var!
 BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş'ın selamını getirdiklerini belirten Genel Başkan yardımcıları, her bir basın mensubu ile tanışarak, yerel basının sorunlarını kendilerinden dinlediler. Kahvaltılı programda birer konuşma yapan Genel Başkan yardımcıları, TYBB Başkanı Nezir Karayün ve toplantıya katılan yerel basın mensuplarına, Meltem TV'de yerel basının sorunlarına ilişkin yapılacak bir de program sözü verdiler...

Buluşmayı Neden Gerçekleştirdik!

Partinin Genel başkan yardımcılarından Muharrem Bayraktar, büyük basın olarak ifade ettiği ulusal basının tarafgir tutumuna değinerek, “Artık bizler de kendimizi Yerel Basın ile kaynaşarak, yerel basın ile milletimizle buluşmak istiyoruz.” Dedi. 

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın modelinin uluslararası sahada Kapitalizmi bitirdiğine işaret eden Bayraktar, Milli Ekonomi Modeli’nin (MEM), dünyadaki uygulamalarına da değindi. Dünyanın siyasal ve demografik olarak %50’sine hitap eden BRICS oluşumun fikir babası olan Baş’ın modelinin Türkiye’de engellendiğini belirten Bayraktar, MEM’in tüm dünyada önlenemez yükselişine rağmen, Türkiye’de Haydar Baş ve ekibinin perdelenmesindeki tezata dikkat çekti.

Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi ve Sosyal Devlet Projelerine değinen Bayraktar, Sayın Baş’ın dünyada hızla yayılan “Vatandaşlık  Maaşı” projesi yanında, “Ev Hanımı Maaşı”, “Çocuk Maaşı” projelerinin bile tek başına terörü bitireceğini belirtti.

Bayraktar, tamamı “sıfır faiz” ve “Uzun vadeli Borçlanma” esasına dayanan  “Evlilik Kredisi”, “Öğrenim Kredisi”, “Ev Edinme Kredisi”, “Araç ve Taşıt Edinme Kredisi” gibi projelere de değindi.

Bayraktar, sözlerine devam ederek, “Hiçbir orijinal projesi olmayan bugünkü iktidar tarafından bütün bu projelerin çalınmış, bu projeler, AKP elinde faiz ve bankacılık sistemini büyütecek çalışmalar haline getirilmiştir. “Çeyiz Kredisi”, “TOKİ”, “Sağlık Reformu”, “Ücretsiz Üniversite” Projelerinin kötü kopyalarının faize bulaştırılarak halkımıza kendi projeleri olarak sunulmaktadır.” Dedi.

42 Yıllık Yol Arkadaşlığımız Var!

Gazeteciliğin Ulusal ve Yerel sorunlarına değinildiği programda, Yeni Mesaj Gazetesi Genel Müdürü ve BTP Genel Başkan Yardımcılarından Sabri Terzi de, Prof. Dr. Haydar Baş ile olan 42 yıllık yol arkadaşlığı ve partisinin projelerine dair bilgiler paylaştı.

Aynı şeyleri düşünmek zorunda değiliz ama aynı gemideyiz!

Programa katılan BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil, Prof. Dr. Haydar Baş ile 30 yıldır birlikte yol aldıklarını belirterek, Türkiye ve Dünya üzerine çok önemli açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının dikkatle dinlediği Kotil, kendisinin Boğaziçi mezunu, Mühendislik ve İktisat dalında double major yaptığını belirterek, dünyadaki iktisad modelleri üzerine örnekler verdi. Mili Ekonomi Modeli’nin (MEM) bunlardan farkını anlatan Kotil: “Dünya tüketmenin de kaynak olduğunu MEM ile öğrendi.” Dedi.

Mühendis şapkası ile Türkiye’deki maden rezervlerine değinen  Kotil, özellikle Altın, Bor, Uranyum gibi kritik madenleri önemine dikkat çekti. Kotil’in, MEM’in Ekonomi ile ilgili paylaşımları ise basın mensupları tarafından heyecanla dinlendi.

Türkiye’de çıkartılan doğal madenler ve bunları işletenlerin yabancı yatırımcılar olmasına da değinen Kotil, bugün Türkiye’de petrol, altın, gümüş başta olmak üzere 55 stratejilk madenin çıkarıldığını belirterek, bazı bölgelerde ülke topraklarının gayri meskun ve ekilip biçilmeyen bölümünün %30’una yakının, maden ruhsatı olarak yabancılara tahsis edildiğini ifade etti.

Prof. Dr. Haydar Baş’ın madenler ile ilgili sözlerine de dikkat çeken Kotil özetle şunları belirtti: “Bazılarının bilinçli bir şekilde 'madenleri işletemeyiz' demeleri, Lozan'ın değil Sevr'in maddelerindendir ve bu esaret Lozan'dan sonra kalkmıştır. Esasen 'madenleri biz işletemeyiz' diyenler belki de maden ruhsatları ile yabancılara verilen madenlerden bahsetmekteler.      

“Maden yok, petrol çıkmıyor” bahanesini dile getirenler, çoğu yabancı firmalara Anadolu topraklarının önemli bir bölümünü ruhsatlar ile kiralamış durumdalar. Bunlardan bazıları Şunlar

Trans Atlantik Petrol: Diyarbakır başta olmak üzere toplam 3.7 milyon dönüm alanda 61 kuyuda petrol çıkarıyor.

Türks-tren Co.: Diyarbakır başta olmak üzere toplam 6 milyon dönüm arazide, yani Türkiye'nin yüzde 1'ine tekabül eden sahada 200 kuyuda petrol çıkarıyor.

Alaaddin Middle East: Nemrut, Eruh, Özpınar başta olmak üzere, toplam 2.5 milyon dönüm arazide, ülkemiz yüzölçümünün binde 4'üne tekabül eden alanda 45 kuyuda petrol çıkarıyor.

Güney Yıldızı: Kahta, Zeynel, Nemrut başta olmak üzere 2.5 milyon dönüm arazide Türkiye'nin binde 4'üne tekabül eden alanda 20 kuyuda petrol çıkarıyor. Delta Petrol: 4 milyon dönüm, Petroka Petrol: 2 milyon dönüm, Anol Petrol: 4.7 milyon dönüm sahada petrol çıkarıyor.

Dünyanın en zengin ikinci altın rezervine sahip Türkiye'deki altın çıkaran firmalardan bazılarını da burada analım: Koza Grubu, Çalık Grubu, Lidya Madencilik, Tüprag Madencilik, Arina, Odesey, Eldorado Gold, Strateks, Yurasya, İlmed, Galata Madencilik, Doğu Truva Madencilik, Kuzey Truva Madencilik, Çanakkale Madencilik, 30 ruhsatla İhlas Grubu, 96 ruhsatla Yıldızlar Holding, Cengiz Holding.”

PKK ile yapılan silahlı mücadeleye de değinen Kotil, bugün Güneydoğu’da şehirlerin boşaltıldığını, Haydar Baş’ın milli çözümleri uygulandığı takdirde, silahlı mücadeleye ihtiyaç kalmadan terörün bitirileceğinin altını çizdi. Devlet Baba’dan maaş alan anne ve babanın, çocuklarını dağa göndermeyeceğini, hala dağda olanların da dağdan silahsız – kavgasız ana babaları tarafından indireceklerini belirten Kotil “Aynı şeyleri düşünmek zorunda değiliz ama, aynı gemideyiz. Bu ülke için canını verecek, ülkeye sevdalı insanlara ihtiyaç var. ” sözleriyle gündeme ilişkin vurgu yaptı.

Dalga Enerjisi, Boğazdan Enerji ve Gel – Git Enerjisi

Genel Başkan yardımcılarından Fuat Şengül de, BTP’nin çevreci ve sürdürülebilir enerji projelerini anlattı. Boğaza kurulacak akış enerjisi ile elektrik üretecek santraller ile İstanbul’un enerjisinin bedava üretilebileceğin belirttiği sözleri sonrasında, basın mensuplarının sorularını cevaplandıran BTP yöneticileri, katılımcılara teşekkür ederek programı sonlandırdılar.

3. Bölge Koordinatörü Şakir Ayvacı, Beylikdüzü İlçe Başkanı Mehmet Aksoy, İstanbul Basın Yayın Başkan Yardımcısı Gazeteci Yaşar Teber’in de katıldığı karşılıklı sohbet şeklinde geçen kahvaltılı toplantıda, BTP’nin Genel Başkanlık Kadrosunun, oldukça donanımlı olduğu gözlendi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.