26.04.2016 10:49:13 9 0

Sağlıklı kilo nasıl verilir?

Yaz aylarının yaklaşmasıyla, kış aylarda aldığımız kilolarda şok diyetler ile kurtulmaya çalışırız.Yemek yemezsek yağ yaktığımızı sanırız, ancak yemeyerek kaybettiğiniz 3-5 kilonun çoğu su ve kastan oluşuyor. Ayrıca bu kilo ka

Sağlıklı kilo nasıl verilir?

 

 Sabah Kahvaltı Yapın

Hızlı yağ yakımını sağlamak ve hızlandırmak için metabolizmanın en iyi çalıştığı sabah erken saatlerinde yeterli ve dengeli kahvaltı yapmamız gerekir. İlk kahvaltıyı sakın atlamayın. Hamurlu yiyecekler; poğaça, simit gibi kalitesiz besinlerle de geçiştirmeyin. Diyet yapmak, günde bir- iki öğün yemek başta metabolizmayı yavaşlatır. Bunun yanısıra kıtlık bilinci yaratıp bedenin yediklerimizden daha fazla yağ depolamasını sağlar. Şok diyet uyguladığınızda, bunun zararını yaşınıza ve sağlık durumunuza göre belli bir süreçte görürsünüz. Gün içinde en az 1,5-2,5 litre su tüketmeyi asla ihmal etmeyin. Çünkü içtiğimiz su aldığımız besinlerin sindirim, emilim ve hücrelere taşınmasına yardımcı oluyor.  Ülkemizde önde gelen beslenme uzmanları 4-6 öğün yemenin (şok işlemi görmemiş doğal gıdalarla) üzerinde ısrarla dururlar. Beyaz şeker ve işlem görmüş şeker içeren yiyeceklerde fazla tüketildiklerinde vucutta yağa dönüşür. Yaz ayları yaklaşmasıyla pek çok kişi kendince az yeme kararı alarak günlük bir iki öğün beslenmeye başlar. İlk günlerde kilo verdiğini sanırız. Ama yanılıyoruz. 

 Yağ Tüketimi Sıfırlamayın

Yapılan son araştırmalara göre kalsiyumun yağ kaybını hızlandırıyor. Yüksek kalsiyum içeriğiyle beslenenlerin düşük kalsiyumla beslenenlere göre daha fazla kilo kaybediyor. Yağ tüketiminizi tamamen sıfırlamayın, çünkü sıfırlarsanız yağda eriyen A,D,E,K vitaminlerinin yetersizliğine yol açarsanız. Yağ içeriği dengesiz ve yetersiz diyetlerle zayıflamak isteyenler kısa sürede saçları dökülmeye başlar. Bunun yanısıra, tırnaklarınız da kırılır. Cildiniz da parlaklığını kaybeder. Beslenmede yapılan bu ciddi hatalar uzun vadede vücudunuzda ciddi hasarlara yol açıyor.

 Spor Yapın

 İdeal kilo kaybının, aylık 2-4 kg civarındadır. Hızla verilen kiloların aynı hızda fazlasıyla geri alınıyor. Yağ yakma egzersiziyle ( günlük 40-50 dk yapılan tempolu yürüyüş, aerobik, fitness bisiklet, yüzme, dans...) deri altında birikmiş yağlarınızı kolayca yakmanızı sağlar. Günlük egzersiz yaparak günün geri kalanında da kaslarınız çalışmaya devam eder ve metabolizmanızı hızlanmasına yol açar. Unutmayın ki ne kadar daha çok kaslarınız varsa o kadar fazla ve hızlı yağ yakarsınız. Bu sebepten dolayı günlük spor yapmak çok önemlidir. Hızla verilen kiloların aynı hızda fazlasıyla geri alınıyor.

 Sağlık Sorunları

Uygulanan protein diyetleri uzun vadede böbrek ve karaciğer de ciddi hasarlara yol açıyor. Ayrıca kalsiyum emilimini olumsuz etkileyerek de ileriki yaşlarda kemik erimesine neden oluyor. Komşudan, arkadaştan duyduğumuz süper hızlı kilo vereci diyet uygulamanın en kötü sonucu, diyeti bıraktığınızda hızla verdiğinizden daha fazla kilo almaktır. Başladığınız bir diyet programı güçsüz, enerjisiz, soluk benizli, çokça sinirli olmanıza sebep oluyorsa sizin için kesinlikle yanlıştır.

 Şok Diyet

Şok diyet programlarının en vahim sonuçlarından birisi de iştah patlamasıdır. Kontrolsüz bir besin tüketimi, sağlıksız yapılan diyet programlarının sonrasında kaçınılmazdır. Eğer yağ yakımı olmadan sadece kilo vermekle yetinirseniz, vücudunuzda ciddi sarkmalar oluşur. Bedenizde gözle görülür deformasyonlar da artar. Kaslardan kaybettiğiniz kilo, tekrar kilo aldığınızda kas olarak değil, yağ miktarınızın artması ile sonuçlanır. Orta ve uzun vadede sağlıksız bir şekilde kilo verip almalar, kaslarınızın küçülmesine ve  güçsüzleşmesine neden olur.

Fazla kilolardan kurtulmaya çalışırken sağlığınızdan olmayın

Bilinçsizce yapılan bu diyetlerden oluşan zarar bazen geri dönüşü olmayabilir. Baştan kalp ve damar hastalıkları, diyabet, osteoporoz gibi pek çok hastalıklar uzun süre yanlış beslenmenin de tetiklediği sağlık sorunlarıdır.Kısa sürede şok diyetlerle sağlıksız kilo vermek, vücudunuzda hayati önem taşıyan vitamin ve minerallerin yetersizliğine neden olur. Başta B vitaminleri eksikliği depresyona girmenize neden oluyor. Kalsiyum eksikliği ise kemik dokunuzun bozulmasına yol açıyor. Aldığımız besinlerde demir yoksa saçımız mat ve cansız, cilt solgun, tırnaklarınızın kırılmasına sebebiyet veriyor.
Kaynak:mynet


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.