Tarih: 01.01.0001 00:00 17

Böyle dost olmaz olsun

Ermeni iddialarına destek veren ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği siyasi nezakete uymayan dostluğu büyük ölçüde zedeleyecek bir bildiri yayınladı. Bildiride 1915 olaylarıyla ilgili yayınladığı bildiride "soykırım" ifadesin

Böyle dost olmaz olsun

1915 olaylarıyla ilgili Türkiye Büyükelçiliği'ne ait internet sitesi üzerinde bir açıklama yayınlayan ABD'nin, 'soykırım' ifadesini kullanması büyük tepki topladı. Sonra yaptığı hatayı fark eden elcilik skandal ifadeyi silerek tepkileri yumuşatmaya çalıştı.

Ermenilerin 1915 olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan kapsamında konuşan ABD Başkanı Barack Obama Ermenice “Büyük Felaket' anlamına gelen “Meds Yeghern' ifadesini kullanmıştı. Güneş gazetesinde yer alan habere göre, Obama'nın açıklamasına benzer bir açıklama da ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği'ne ait internet sitesinde yayınlandı. Ancak büyük elçilik açıklamasında Obama’nın söylemi değiştirilerek 'soykırım' ifadesinin kullanılması büyük tepki topladı. Başkan Obama da yine 24 Nisan’da yayınladığı olan bildirisinde Türkiye’yi kızdırmamak için Ermeni iddialarına örtülü destek vererek “büyük felaket” ifadesini kullanmaya devam etmişti.  

Skandal ifade, bir de elçiliğin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Gelen tepkiler üzerine geri adım atan ABD Büyükelçiliği, sosyal medyadaki paylaşımı sildi. ABD’nin İnternet sitesi üzerinden yayınlanan açıklamadaki 'soykırım' ifadesini ise kaldırdı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Bu bildiri, ABD-Türkiye ilişkilerinde yeni bir krize neden olabilecek.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.