Tarih: 01.01.0001 00:00 10

Değer Deniz cinayetinde karar: 45 yıl ağır hapis

Müzisyen Değer Deniz'in öldürülmesi davasında mahkeme 18 yaşından küçük sanığı toplamda 45 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Değer Deniz cinayetinde karar: 45 yıl ağır hapis
 

 Müzisyen Değer Deniz'in öldürülmesi davasında mahkeme 18 yaşından küçük sanığı toplamda 45 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Müzisyen Değer Deniz'in 18 yaşından küçük sanığını 45 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanık lehine 'iyi hal indirimi' de uygulamadı.

 

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde 6 Mayıs 2015 tarihinde ablasından haber alamayan kardeşi evine çilingir çağırarak kapıyı açtırdı ve cansız bedeni ile karşılaşmıştı. Müzisyen Değer Deniz evinde tecavüze uğramış, çanta kayışıyla boğulmuş bir şekilde bulunmuştu.

 

Değer Deniz Kimdir?

Uzun yıllar müzikle uğraşan Değer Deniz'in, 2012 yılında 'Bekle' adlı bir albüm çıkardı.
Ankara doğumlu müzisyenin eline aldığı ilk enstrümanı mandoliniydi, böylece okumayı öğrendikten hemen sonra müziği keşfetti. Mandolin yanı sıra ortaokulda piyano, lisede de gitarı çalmayı öğrendi. Okulda farklı gruplarda solo gitarist, klavyeci ve vokalist olarak yer aldı. Son yıllarda çok ses getiren senfonik trash metal'den, country-alternatif müziğe, soft rock'tan, ambient'a kadar bir çok müzik türünü bu gruplarla beraber icra etti.
Genç müzisyen üniversite eğitimi için İstanbul’a geldi. Metro'nun 'Avucumda Gökyüzü' albümü 2002 yılının Ocak ayında Universal Music etiketiyle müzik marketlerde ilk defa yerini aldı.
Tamamı kendi bestelediği 11 şarkıdan oluşan ve EMI etiketiyle yayınlanan ilk solo albümü müzik marketlerde yerini aldı. Müzisyen Değer Deniz'in ilk solo albümünde duygulara, duygusuzluğa,özgürlüğe, sevgiye, hayata ve olan bitene dair kendi sesiyle önemli mesajlar verdi. 'Bekle' adını taşıyan bu solo albüm ismini albümün en çok ses getiren şarkılarından biri olan 'Bekle'den alıyor
milliyet


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.