SİYASET 27.04.2016 18:15:10 11 0

MHP’li vekil: Elhamdülillah Müslümanız

MHP Milletvekili Oktay Vural, TMBB Başkanı İsmail Kahraman'ın 'laiklik' açıklamasını ağır bir dille eleştirdi.

MHP’li vekil: Elhamdülillah Müslümanız
 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘laiklik’ açıklamasına ile ilgili, “Elhamdülillah Müslümanız. Kim nasıl inancını ifade ediyorsa onlar insanların kendi arasındaki meselenin değil Allah’la insan arasındaki mesele. Kimse kimsenin dinini sorgulama hakkına haiz değil” ifadeleri kullandı.

MHP’li Vural, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı. Vural, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın Dolmabahçe Mutabakatına ile ilgili ifadeleri bir pişmanlık ve özür dileme girişimi olarak değerlendirdi. MHP’li vekil, Erdoğan ve Davutoğlu’nun Dolmabahçe mutabakatla ilgili daha önce söyledikleri sözleri kürsüden dinleterek sözlerine şöyle devam etti:

“AKP’nin keşmekeş ve kakofoni içinde olduğunu son gelişmeler ortaya kokuyor. AKP iktidarı kontrolü kaybetmiş. Dün var dediğine bugün yok diyor. Daha 1 yıl önce Dolmabahçe’de HDP ile AKP’nin terörist başının 10 maddesini okumuşlardı. Şimdi gerçekten AKP- PKK siyasi uzantıları arasındaki mutabakat hakkında Cumhurbaşkanı ‘Ne mutabakatı’ diyor. Geldiğimiz bu safha umarım Habur, Oslo, Dolmabahçe’nin kanlı sonuçları bir ders alınmış olmanın sonucunda yapılmış olmasını umut ediyoruz. Devleti yönetenler bundan ders almış olsunlar ve Sayın Cumhurbaşkanının ‘Ne Dolmabahçe’si, ne mutabakatı’ konusu devleti yönetenlerin aklı olsun istiyoruz. Mutabakatta yer alan aktörler ‘hepiniz oradaydınız’ diyor. Başbakan mutabakattaki maddeler yeni anayasada yer alacak diyor. Cumhurbaşkanı ne mutabakatı diyor. Bu sözleri acı bir ibret tablosundan sonra aynı zamanda örtülü bir özür dileme girişimi pişmanlık olarak nitelendirmek istiyorum.”

Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Dolmabahçe var mıdır, yok mudur? Arkasında mısın değil misin? Bunu açıklayacaksınız. 2 Mart’ta Dolmabahçe ile ilgili sözlerinizin arkasında mısınız? Mutabakata abes hiçbir şey olmadığını düşünüyor musunuz? Yeni anayasa Dolmabahçe’de okunan maddeler yer alacak mı?” peş peşe sorular sordu.

 

LAİKLİK- DİNDARLIK EKSENİNDE BİR TARTIŞMA YOKTUR

 

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘Laiklik’ açıklamasının kişisel görüşü olamayacağını ifade eden Vural, şu sözlerle tamamladı:
'Laiklik- dindarlık ekseninde bir tartışma yoktur olmamalıdır. Numan Kurtulmuş diyor ki tesadüfen söylediğini zannetmiyorum. Başbakan ayaküstü cevaplamam diyor. Bu konuda net bir tavır yok. Herkes birbirinden şüphe edecek noktada. Bu konularda çok dikkatli olmak lazım. Unutmayalım ki laiklik, din, vicdan hürriyetinin garantisidir. Bu milletin diniyle mezhebiyle kimsenin problemi olmamalıdır. Dinle ilgili her kavram milletin kalbindedir, inancındadır. Bu konular öyle bir dönemde gelmesi, öyle bir eksene tartışma yaratmak yeni bir algı operasyonun hazırlıklarıdır. Yeni anayasa Türk milletin anayasası olur. Millet manevi değerlerini sahiplenmesini bilir. Mevcut anayasada aziz milletimizin zaten yüzde 99′u Müslümandır diye yazıyor. Elhamdülillah Müslümanız. Kim nasıl inancını ifade ediyorsa onlar insanların kendi arasındaki meselenin değil Allah’la insan arasındaki mesele. Kimse kimsenin dinini sorgulama hakkına haiz değil. Milleti kutuplaştırmak doğru değildir.'
sözcü


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.