GÜNCEL 3.05.2016 15:45:03 17 0

Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı 2016 kaç gün ol?acak

Ramazan ne zaman başlıyor? Müslümanlar için mübarek aylardan biri olan Ramazan ayı ne zaman başlıyor? 2016'da Ramazan ayında kaç gün oruç tutacağız? Ramazan ayın önemi ve tutulan orucun sevabı nedir? Mübarek Ramazan ayın hangi ta

Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı 2016 kaç gün ol?acak

 

 Ramazan ne zaman başlıyor? Müslümanlar için mübarek aylardan biri olan Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Mübarek Ramazan ayın hangi tarihte başlayacak? Ramazan bayramı ne zaman ve kaç gün tatil olacak? İlk sahura ne zaman kalkacağız? İlk iftar ne zaman yapılacak?

Müslümanlar için en mübarek aylardan biri olan Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Üç aylara girmemizle Ramazan ne zaman başlayacağı da  merak konusu oldu. İslam dünyası için manevi duyguların yoğunlaştığı rahmet, mağrifet ve bolca bereket mevsimi olarak anılan Mübarek Ramazan ayın hangi tarihte başlayacak? İlk ne zaman savura kalkacağız? Ramazan ayın tüm İslam dünyası için en önemli aylardan biridir. Mübarek Ramazan ayında Müslümanlar olarak dillimizi ve nefsimizi yani kendimize tam anlamda çeki düzen vermeliyiz. Biz Müslümanlar olarak bu Mübarek ayda dinimizde günah olarak sayılan şeylerden ve hareketlerden uzak durup daha fazla sevap kazanmaya çalışırız.2016'da Ramazan ayında 29 gün oruç tutacağız ve 5 Temmuz'da da Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız.

 

Ramazan ayın önemi ve tutulan orucun sevabı nedir?

Mübarek ayda, çok şereflidir. Ramazan’da yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Ramazan ayında yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Mübarek Ramazan ayında bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. B mübarek ayda tutulan oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz. Bu mübarek ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur,

 

Hicri Takvime göre C. Ahir ayına, Miladi Takvime göre 10 Mart 2016’de idi. Böylece İslam alemi için Üç Aylardan ilki olan Receb ayına 8 Nisan 2016’da girdik. Şaban ayına ise 8 Mayıs 2016 tarihinde girilecek. Mübarek Ramazan Ayı 2016 yılında hangi tarihte başlayacak? Hangi gün ilk savura kalkacağız? 

 

Yılda bir 29 ya da 30 gün süren Ramazan ayın ilk orucu ne zaman tutacağız? Hicri Takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar, miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Peki Miladi takvime göre Ramazan ayın ilk orucu ne zaman tutulacak? İşte ayrıntılar:

 

İslam’ın şartları sırasıyla kelime-i şahadet, namaz, oruç, zekat ve hac ibadetir. Senede bir 29 ya da 30 gün süren Ramazan orucu ne zaman başlıyor? Hicri Takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar, miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Peki Miladi takvime göre Ramazan orucu ne zaman başlıyor? 2016 yılı dini günler takvimine göre yılın ilk kandili olan Regaib Kandili'nin 7 Nisan 2016’de idi. 2016 yılı üç ayların başlangıcı ise 8 Nisan 2016 tarihinde, 2016 yılı Miraç Kandili 3 Mayıs 2016 tarihinde, 2016 yılı Berat Kandili 21 Mayıs 2016 tarihinde.  2016 yılı Ramazan ayı ise 6 Haziran 2016 tarihinde başlayacak. 2016 yılı Kadir Gecesi 1 Temmuz 2016 tarihinde, 2016 yılı Ramazan Bayramı Arefesi 4 Temmuz 2016 tarihinde, 2016 yılı Ramazan Bayramı ise 5-6-7 Temmuz 2016 tarihleri arasında olacak.
kamuajans



Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.