Tarih: 04.05.2016 16:33

Yeni pasaportunuzda bu özellik yoksa Avrupa’ya vizesiz gidemezsiniz

Facebook Twitter Linked-in

 AB Komisyonu, Schengen ülkelerine yapılacak seyahatlerde Türk vatandaşları için vize muafiyeti yönünde tavsiye kararı bugün aldı. Ancak yeni pasaportunuzda bu özellik yoksa Avrupa’ya vizesiz gidemezsiniz.

 

AB Komisyonu’nun kriterlerden olan pasaportlardaki çip şartı,1 Haziran 2016 tarihi itibaren alınacak pasaportlara uygulamasına geçilecek. Ancak vatandaşlar tarafından daha önce alınan pasaportlarda çip olmadığı için AB ülkelerine vizesiz giremeyecek.

 

Bu yıl 1 Haziran’dan sonra vatandaşların alacak pasaportlarla ile Avrupa Schengen ülkelerine vizesiz seyahat yapabilecek. Bu pasaportların çiplerine AB’nin şart koştuğu biyometrik veriler (parmak izleri ve bazı kişisel veriler) yüklenecek. 1Haziran’dan sonrası alınacak pasaportlarda ise fiziki anlamda başka bir değişiklik olamayacak

 

Yeni pasaport ücretleri ne kadar olacak

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Bakanı Volkan Bozkır gazetecilerin pasaport bedeli ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:
- Dağıtılacak pasaportlar ücret karşılığında verilecek. 10 yıllık pasaportu olan bir kişi 8 yıl pasaportundan yararlanmışsa sadece cüzdan bedelini ödeyecek. Aynı şekilde pasaportunu kaybetmiş bir kişi de sadece cüzdan bedelini ödeyerek yeni pasaport sahibi olabilicek.

Maliye Bakanlığı'nın her yıl belirlediği Pasaport Cüzdan Bedeli 2016 yılı için 87,50 TL olarak açıklamıştı.
cumhuriyet

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —