Tarih: 01.01.0001 00:00 11

Gmail şifreniz Hacklendi

ABD'nin Hold isimli güvenlik şirketi, 272 milyon mail adresi ve şifrenin hacker'lar tarafından ele geçirildiğini açıkladı. Hack'lendiyseniz nasıl anlayabilirsiniz?

Gmail şifreniz Hacklendi
 ABD'nin Hold isimli güvenlik şirketi, 272 milyon mail adresi ve şifrenin hacker'lar tarafından ele geçirildiğini açıkladı. Hack'lendiyseniz nasıl anlayabilirsiniz?

 

ABD Wisconsin eyaletinde faaliyetlerini yürüten 'Hold' kişisel bilgi güvenliği şirketinin kurucusu ve yöneticisi Alex Holden, hacker'ların web sitelerde oturum açmak için kullanılan 272 milyon e-mail adresi ve şifreyi ele geçirdiğini ifade etti.

 

 

Tüm bunlara rağmen kullanıcıların mail adresleri tam olarak risk altında değil. Hacker'ların son olarak ele geçirdiği kişisel bilgi ve  şifreler; dünya çapında kullanılan Amerikan arama motorlara ait Gmail,Yahoo ve Rus arama motorunun mail.servisi mail..ru uzantılı mail adresleri içerse de genellikle daha küçük ve daha az güvenlikli sitelere giriş yaparken kullanılan e-mail adresleri ve şifrelerden oluşuyor. Farklı mail hesapları için sürekli aynı mail şifreyi seçen kullanıcıları da uyaran Alex Holden, özellikle bu kişilerin şifre değiştirmesi gerektiğine belirtiyor

 

 

HACK'LENDİYSENİZ NASIL ANLAYABİLİRSİNİZ?

2014 yılında kullanıcılara hack'lenen 1 milyar hesabı kontrol etmeleri için bir hizmet sunmayı denediklerini ancak yoğunluktan sitenin çöktüğünü hatırlatan Holden, bu yüzden kullanıcıların hesap bilgilerinin çalınıp çalınmadığını kontrol etmenin bir yolu olmadığını vurguladı.

Ağırlıklı olarak Rusya'daki kullanıcılarıhedef alan Hacker’lar, 57 milyon e-mail adresini ülkenin popüler e-posta sağlayıcısı mail.ru'dan çaldı. Ayrıca yaklaşık 40 milyon Amerikan arama motoru Yahoo mail'i  çalınırken, 33 milyon Hotmail ve 24 milyon Gmail adresi hacker'ların eline geçti.

 

'BU BİLGİLER İÇİN PARA VERMEM AMA...'

Rusçayı de iyi derecede kullanan Holden üye olduğu bazı forumlarda bu dataların şirketine kendisine  teklif de edildiğini, esprili bir dille bunun içinücret veremeyeceğini ama karşılık olarak hacker'ın sosyal paylaşımlarını beğenebileceğini belirtiyor.
öxgür düşünce


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.