Tarih: 05.05.2016 12:59

Vural: 'MHP diye bir parti kalmadı'

Facebook Twitter Linked-in

 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural istifa kararı aldığını ancak bu noktada Sayın Başkan’ın tutumunun kararını netleştireceğine dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Partideki bu süreç böyle gitmez. En başından kurultay yapılmalıydı. MHP diye bir parti kalmadı. MHP çok yıprandı, yıpranmaya da devam ediyor. O yüzden testi kırıldı, geri dönüş yok.”şeklinde konuştu.

 

 “Milliyetçi Hareket Partisi Olan Kurultayı 18 Mart 2018’dir” başlıklı deklarasyona imza atmadığı için MHP genel merkezle arasında iplerin tamamen koptuğu başkent kulislerde bomba etkisi yaratan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın aslında “grup başkanvekilliği görevinden istifa etmeye hazırlandığı” ancak Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin övücü sözü üzerine bir süreliğine vazgeçtiği konuşuluyor.

MHP Genel merkezdeki bazı iddialara göre, Devlet Bahçeli, uzun süreden bu yana MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’daki “rahatsızlıktan haberdardı.”

 

Cumhuriyet'in haberine göre parti kurmayları Devlet Bahçeli’nin, o süreçte, zaman zaman yakın çevresine de süreçle ilgili rahatsızlıklarını ifade eden MHP’li Vural’ın “kafa karışıklığı yaşadığından bir şans verdiği” değerlendirmesi yapılırken Devlet Bahçeli’nin Oktay Vural’a “ikinci bir şansı da önceki gün grup toplantısının ardından yaptığı sahiplenen açıklamayla” verdi.

MHP’li Kurmaylara göre Devlet Bahçeli “Vural’a ikinci bir şans vererek, hem kritik dönemde Meclis grubunda yaşanabilecek bir hareketliliğin önüne geçmek istedi ancak ‘Her şeye karşın senin arkanda duruyoruz, sen kimin arkasındasın? Seçimini yap’ ince bir gönderme yaptı

‘MHP kalmadı’

Habere göre, MHP’li vekilin istifasıyla ilişkin yakın çevresine, “Bir karar aldım ancak bu noktada Sayın Başkan’ın tutumu kararı netleştirecek. Partideki bu süreç böyle gitmez. En başından kurultay yapılmalıydı. MHP diye bir parti kalmadı. MHP çok yıprandı, yıpranmaya da devam ediyor. O yüzden testi kırıldı, geri dönüş yok.” dediği de öne sürüldü.
cnntürk



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —