Tarih: 05.05.2016 14:14

Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmandan Flaş Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, “Erken seçim olasılığı yok, ekonomi yönetiminde, para ve maliye politikalarında değişiklik beklemiyorum”ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Ertem kongreye gidilecek olmasını, iktidar partinin iç mekanizmalarını iyileştirmek üzere yapılan siyasi bir hareket olarak yorumladı.

 

Cemil Ertem, NTV canlı yayınına katılarak Ak Parti genel başkan değişiminin ülkenin başlattığı ekonomi yönetiminde, para ve maliye politikalarında da bir değişiklik anlamına gelmediğini ifade etti.

AKP'deki genel başkan değişikliğinin Cumhurbaşkanıyla uyumu daha da artıracak önemli bir istikrar adımı olduğunu dile getiren Ertem, bu adımının ekonomiye de olumlu yansıyacağını altını çizdi.

Erdoğan ve Davutoğlu arasında dün akşam gerçekleşen görüşmenin ardından AKP'de 22 Mayıs 2016 tarihinde olağanüstü kongreye gidilmesi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongrede genel başkan adayı olmayacağının beraberinde getirdiği soru işaretleriyle Türk Liranın Amerikan doları karşısında sert değer kaybı ile güne başlamıştı.
cnntürk

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —