EĞİTİM 6.05.2016 18:25:11 19 0

Engelli Öğrencilere Özel Gözlük

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ‘Üçüncü El Projesi’ kapsamında engelli öğrencilere tablet ve fare ile klavye yerine kullanılabilen özel üretilmiş gözlük verdi.

Engelli Öğrencilere Özel Gözlük

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ‘Üçüncü El Projesi’ kapsamında engelli öğrencilere tablet ve fare ile klavye yerine kullanılabilen özel üretilmiş gözlük verdi.

Ankara’ Altındağ ilçesinde bulunan Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Ortaokulu’ndaki tablet dağıtımı için düzenlenen tören, engelli öğrencilerden oluşan mehter takımının gösterisiyle başladı. Engelli öğrencilerden mehter gösterisi ise bakanlardan tam not aldı.

İki Bakan ve beraberindekiler,TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı; kapsamında Türkiye’de ilk kez engelli öğrencilerin katılımıyla düzenlenen proje sergisini gezdi.Projelerle ilgili Okul Müdürü ve öğrencilerden bilgi alan Bakanlar;Üçüncü El Projesi; kapsamında 38 engelli öğrenciye tablet dağıttı.

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Ramazanoğlu, bütün çocukları eşit şartlara getirmek ve onların eşit imkanlardan yararlanmasını sağlamak için engel tanımadıklarını söyledi.

Bu kapsamda teknolojinin sunduğu bütün imkanları çocuklar için kullandıklarını vurgulayan Bakan Sema Ramazanoğlu “;Bir baş hareketi, bir nefes, bir ses, hatta elinin, kolunun hareketiyle bile bilgisayar kullanabiliyor, böylece birçok proje üretebiliyorlar. Ümit ediyorum ki bundan sonra burada çocuklarımızın hayatlarındaki engellerin daha az olduğu, mutlu, huzurlu ve verimli bir hayatları olacak. Biz de Bakanlık olarak bu konuda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Diğer bakanlıklarla iş birliği içinde bu imkanları çocuklarımıza sunma gayreti içindeyiz” ifadesini kullandı.

 

Engelli öğrencilerin rahat kullanabileceği tabletlerin bir proje kapsamında Türkiye genelinde dağıtılmasının söz konusu olup olmadığı yönündeki soru üzerine Bakan Ramazanoğlu “Burada başladık, bundan sonra bütün çocuklarımıza yönelik devam edecek. Her birisi bunu hak ediyor. Burada gördüğünüz gibi çok verimli bir proje. Her engelli çocuk ve her engelli birey rahat bilgisayar kullanabilecek. Bunu gittikçe yaygınlaştıracağız” yanıtını verdi.

 

Üçüncü El Projesi ile herhangi bir nedenle kollarını ve ellerini kullanamayan engellilerin, bilgisayar faresi ve klavyesi yerine kullanılacak olan özel üretilmiş gözlük şeklinde kafaya takılan fare yardımı ile tablet bilgisayarın tüm niteliklerini eksiksiz kullanmaları, eğitim alanında fırsat eşitliğinin sağlanması ve bilişim alanında engellerin kaldırılması amaçlanıyor

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.