Tarih: 20.06.2016 18:05

Kitaplarla arkadaş olun

Facebook Twitter Linked-in

 'Kitaplarla arkadaş olun'

Büyükçekmece Belediyesi ve Mavi Pusula Derneği'nin işbirliğinde kurulan kütüphanenin açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yanı sıra, ilçe Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları katıldı. Konuşmasının başında çocuklar üzerindeki okuma alışkanlığının önemine  değinen Başkan Akgün, 'Bilgi çağında bilginin en temel kaynağı kitaptır. Kısacık ömründe yaşamaktan zevk almak istiyor musun? O halde kitaplarla arkadaş olun' şeklinde konuştu.

'Kitap, cehaletin düşmanıdır'

Türkiye'nin geleceğinin aydınlık yarınlara kavuşabilmesi için geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi bir eğitim almasının gerektiğini savunan Başkan Akgün; 'Türkiye'nin geleceğini aydınlık gençlere emanet etmek istiyorsak o gençlere fırsat sunmalıyız. Eğitimlerini en iyi biçimde sürdürebilmelerine olanak tanımalıyız. Bunun yanı sıra bol bol kitap okuyan, araştıran ve sorgulayan kuşaklar yetiştirmeliyiz. Kitap okumak cehaletin bir numaralı düşmanıdır. Ne kadar çok kitap okumayı aşılarsak ve ne kadar çok kütüphaneleri ulaşabilir yaparsak o zaman cehaletin önüne geçeriz' şeklinde konuştu.

Kaymakam Arat'tan teşekkür

Başkan Akgün konuşmasının sonunda kütüphanenin açılışına katkı sunan Mavi Pusula Derneği'ne teşekkür etti. Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Zübeyde Hanım Ortaokulu'na yaptırılan kütüphane için Büyükçekmece Belediyesi ve Mavi Pusula Derneği'ne teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından okul kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —