Tarih: 01.01.0001 00:00 28

Rakip tanımıyor

Hollanda bilgi teknolojilerinde rakip tanımıyor Hollanda dijital dünyanın kapılarını yatırımcılar için açıyor

Rakip tanımıyor
 Girişimciliği ve uluslararası yatırımları destekleyen Hollanda, Türk şirketleri için adeta bir yatırım üssü haline geldi.  Yabancı yatırımcılara sağlamış olduğu olanakları, nitelikli iş gücü, stratejik konumu ve açık ekonomisinin yanı sıra; bugün bilgi teknolojilerindeki gücüyle de Avrupa ülkelerini geride bırakıyor

Son yıllarda yatırımcılar için ciddi bir potansiyel ve sıçrama tahtası olarak görülen Hollanda, başta Avrupa olmak üzere dünyaya açılmak isteyen şirketler için önemli bir yatırım kapısı haline geldi. Özellikle IT sektöründe de güçlü ve efektif bir yatırım ortamı sunan Hollanda, son teknoloji, yüzde 100 dijital ve gelişmiş fiber optik ağıyla Google, IBM, Microsoft, Adobe gibi daha birçok teknoloji şirketinin de büyümesine olanak sağladı.

Avrupa’nın dijitalde giriş noktası

Hollanda'nın bilgi teknolojilerindeki yüksek potansiyeli, birçok yetkinlik alanında Avrupa'da üretkenliğin hızını da belirliyor. IT sektöründe de merkezi bir konuma sahip olan Hollanda, kullanıcılarına siber güvenlik ağları, Telekom sağlayıcıları ve erişilebilir ağlar da sunmayı ihmal etmiyor. Hollanda kullanıcılarına sunmuş olduğu bu imkânlar ile kamu ve özel kuruluşlar arasındaki bağı ve işbirliğini daha da kuvvetlendiriyor.

Dünyanın en iyi bağlantılı ülkelerinden biri sayılan Hollanda’nın Avrupa'nın lider bilgi ve iletişim teknolojisi şirketleri için buluşma noktası haline geldiğini söyleyen Hollanda Dış Yatırım Ajansı Ülke Müdürü Arife Karaosmanoğlu: “Microsoft, Verizon, Wipro, Cisco, Intel, TATA ve Google dâhil, BT sektöründe faaliyet gösteren Forbes 2000 şirketlerinin yaklaşık yüzde 60'ı operasyonlarını çoktan buraya taşıdı.  Ayrıca, Hollanda Avrupa'nın en büyük siber güvenlik kümesine ve en gelişmiş veri merkezi pazarlarından birine sahip. Dolayısıyla bilgi teknolojileri alanında yatırımı düşünen girişimciler için Hollanda diğer AB ülkelerine oranla en efektif ülkelerin başında gelir” dedi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.