8.07.2016 13:41:48 37 0

Bir Fincan Kahve Mucizesi

Türk kahvesinin insan vücuduna faydaları saymakla bitmiyor.

Bir Fincan Kahve Mucizesi
 İngiltere'nin başkenti Londra'da merkezi bulunan Dünya Kanser Araştırmaları Fonu kahveyle ilgili yaptığı araştırmaya göre düzenli olarak her gün bir fincan kahve içmek kişinin karaciğer kanserine yakalanma riskini % 14 oranında düşürüyor.

Daha önce bu konu üzerine yapılan 34 araştırmanın sonuçları analiz edilerek ve 24 bin 500 karaciğer kanseri hastasının yeme içme alışkanlıklarına bakılarak hazırlanan araştırma raporuna göre düzenli kahve kullanımı kan hücrelerindeki DNA bozulmalarının önüne geçiyor. Aynı araştırmada her gün 3-4 bardak alkol tüketen birinin karaciğer kanserine yakalanma riskinin çok fazla olduğu da belirtildi.

Kahve Kansere Ve Depresyona Karşı

Kahve çekirdeklerinin içinde binden fazla antioksidan bulunur. Yapılan çalışmalarda, günde dört bardaktan fazla kahve içmenin; kalp hastalıkları, kanser, diyabet gibi hastalıkları önlemede yardımcı olabileceği ortaya çıkmıştır. Hastalığı önlemenin oranı; meme kanserinde % 57, diyabette ise ;% 67 olarak belirlenmiştir. 2011'de yapılan bir araştırma ise kahvenin DNA ve kanser ile ilgili etkisini doğrulamıştır. Kahve tiryakilerinin kanser riskinin % 13 oranında azaldığı da görülmüştür. Biz bu yazıda sizlere, kahve tüketiminin faydaları ve yapılan Prostat Riskini Azaltıyor

Haziran 2011'de Journal of the National Cancer Institude'da yayımlanan araştırmada; günde altı bardak kahve içen erkeklerde, prostat kanseri riskinin % 18 oranında daha düşük olduğu gösterilmiştir. Amerikalı kadınlar arasında ise akciğer kanserinden sonra kanser ölümlerinde ikinci sırada meme kanseri gelmektedir. Yapılan bir çalışma; kahve tüketiminin bu hastalığı önlemeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Geçtiğimiz yıl, Breast Cancer Research dergisinde yayınlanan sonuçlara göre; günde ortalama beş bardak kahve tüketen postmenopozal (menopoz sonrası) kadınlarda, ER-negatif (hormona duyarlı olmayan) meme kanseri riskinin, yüzde 57 oranında düştüğü izlenmiştir.

Meme Kanserini Geciktirmede Önemli Unsur

Günde iki fincan kahve, belirli bir genetiğe bağlı olan meme kanserini geciktirmede etkilidir. Klorojenik asit, kafeik asit, fito-östrojenler ve kafein; kahvede bulunan en önemli maddelerdir ve kansere karşı çok önemli rol oynamaktadırlar. Yüksek miktarda kahve içenlerde kolorektal kanser riskinin % 30 daha az olduğu da gözlemlenmiştir. Bir kontrol grubunda yapılan araştırma ise; günde üç bardak kahve tüketen bireylerin günde bir bardak kahve içenlere göre ağız, farenks ve özofagus kanserlerine % 40 daha düşük oranda yakalanma riskinin olduğunu göstermiştir.

Kabızlığı Önlüyor

Düzenli olarak kahve içenler karaciğer kanserine karşı daha az risk altındadır. 2005'te yapılan bir çalışmada; günde sadece bir bardak kahvenin, karaciğer kanseri riskini % 42 oranında düşürdüğü saptanmıştır. 29 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre; günde bir-üç fincan kafeinli kahve tüketenler Parkinson hastalığından korunuyor. 15 yıl süreyle 41 bin kadın üzerinde yapılan bir çalışma ise; günde 1-3 bardak kahve içenlerin kalp ve damar hastalıklarından ölüm riskinin % 24 oranında düştüğünü ortaya çıkardı.

Depresyonla Savaşıyor

2011'de yapılan bir çalışmada, günde dört bardak kahve içen kadınlar ile içmeyenler karşılaştırıldı; kahvenin depresyon riskini % 20 oranında düşürdüğü görüldü. Ekim 2011'de yayınlanan bir çalışmada ise; kahve tüketiminin, erkek ve kadınlarda görülen bazal hücreli karsinomaya (bir tür deri kanseri) karşı yüzde 18 oranında daha düşük bir risk oluşturduğu görüldü. Kahvede bulunan antibakteriyellerin ağızda plak oluşumunu baskıladığı ve diş çürümelerini önlediği görülmüştür. Bilim adamları, kahve tüketiminin yağ metabolizmasını dengelemede de etkili olduğunu göstermiştir.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.