Tarih: 01.01.0001 00:00 34

Darbeci Binbaşı Mehmet Akkurt İçin Şehit Diye Sela Verildi.

Darbeci Binbaşı Mehmet Akkurt'un Cenazesi Camiye Alınmadı.

Darbeci Binbaşı Mehmet Akkurt İçin Şehit Diye Sela Verildi.
 Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in Emir Subayı Binbaşı Mehmet Akkurt'un cenazesi Aydın Efeler İlçesi'nin Umurlu Mahallesi'nde sessiz sedasız toprağa verildi. Sabah namazından sonra Mehmet Akkurt için mahalledeki bir caminin din görevlisine şehit olduğu yönünde sela verdirildi. Öğlen namazı sırasında şehit cenazesi için camiye gelenler, olayla ilgili bilgilendirilince geri döndü.

Darbeci olduğu gerekçesi ile camiye alınmayan Binbaşı Mehmet Akkurt'un cenazesi mezarlıkta kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenaze namazını kıldıran şahıs, ardından 'Allah memleketimizi ve yurdumuzu dahili ve harici yıkıcılardan muhafaza eylesin' diye dua etti.

Yarbayı Yaraladıktan Sonra Öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Binbaşı Mehmet Akkurt, darbeciler arasında yer alarak karargahtaki vatansever subaylar tarafından kendisine müdahale edilince, bir yarbayı ağır şekilde yaraladı. O esnada yaralanan yarbayın yanındaki bir üsteğmen Binbaşı Akkurt'u vurarak öldürdü.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.