GÜNCEL 22.07.2016 18:54:24 26 0

17 suikastçı aranıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlere ait 12 adet uzun namlulu silah ile çok sayıda şarjör ele geçirildi. Yüzlerce komando dağlarda suikastçileri aramak için operasyona başladı.

17 suikastçı aranıyor
 Muğla'nın Marmaris ilçesinde İl Jandarma ve Özel Harekat Polisinin ortaklaşa İçmeler Mahallesi kırsalında gerçekleştirdiği operasyonda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlere ait 12 adet uzun namlulu silah ile çok sayıda şarjör ele geçirildi.

Bölgede 400'e yakın komando dağlara götürülürken, 3 asker dolusu helikopter peş peşe Marmaris stadyumundan havalandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Marmaris’te cumhurbaşkanımızın bulunduğu otele giden 36 kişiden 19’u  yakalandı, 17’si de aranıyor. Zaman zaman her gün birkaç tanesi daha yakalanıyor' dedi.

 

Darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı Marmaris İçmeler yolundaki Grand Yazıcı Otele saldırı düzenleyen askerleri yakalamak için,asker ve polis müşterek çalışmalarını sürdürüyor.

Arama çalışmalarında timler, askeri teknolojinin son imkanlarını kullanıyor. Yer yer sarp arazinin üzerinde dronlar uçuruluyor. Gruplara ayrılarak ormanlık alanda saklandıkları düşünülen FETÖ üyesi askerleri arama çalışmalarında 'kobra' tipi araçlardan aktif şekilde yararlanılıyor. Gündüz ve gece termal görüş sisteminin yanı sıra uzun mesafelere nokta atışı yapabilme imkanına sahip kobralar, askerlerin arama çalışmalarında işini kolaylaştırıyor. 24 saat araziyi boş bırakmayan askerler, yemek molalarıyla zaman kaybetmemek için kumanyalarındaki fazla yer kaplamayan kurutulmuş etleri yiyerek tarama faaliyetlerini sürdürüyor. 35 dereceyi bulan hava sıcaklığına rağmen askerler, sık ormanların içinden ilerleyerek kaçak askerleri bulmaya çalışıyor.

 

Arama çalışmaları, özellikle darbeci askerlerin ihtiyaçları için gelebilecekleri düşünülen dere yataklarında yoğunlaştırılıyor. Teröristlerin kaçtığı düşünülen ormanlık alanlardan kara yollarına inen noktalar, askerler ve polis tarafından tutuldu. Bornova 2. Jandarma Tugay Komutanlığından arama çalışmalarına katılmak üzere takviye birliklerin de yola çıktığı öğrenildi.

 

Alınan bilgiye göre; sabah saatlerinde, arama tarama faaliyetine çıkan jandarma ekipleri, İçmeler Mahallesi’nin Sakızlı Tepe Bölgesi Karakulak Deresi’nde, gizlenmiş haldeki 12 adet HK-416 uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 6 adet tabanca şarjörü, 3 el bombası, 2 bomba atar, 1 gece görüş dürbünü, 1 termal dürbün, çok sayıda doküman, 3 hücum yeleği, 1 termal görüş kamerası, 2 yüzbaşı rütbeli gömlek, 1 aksiyon kamera, 9 milimetrelik 50 mermi ve 21 tüfek şarjörü ele geçirdi.

Marmaris’in çevresindeki yerleşim yerlerinin girişleri de aranan askerler nedeniyle tutuldu. Denizli’nin Kale İlçesi Köprübaşı Mahallesi’ndeki Denizli-Muğla sınırında jandarma ve polis özel hareket ekiplerinin aramaları sürüyor.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.