Tarih: 27.07.2016 10:52

Yaz Bittiğinde En Çok Bu Kamp Özlenecek

Facebook Twitter Linked-in

 Kampa katılan gençler, yıllar sonra “o yazı unutamam” diyecek ve 20 farklı ülkeden yaşıtlarıyla tanışacak. Sportif ve sanatsal aktivitelerle ilgilenecek. Kendi gazetesini hazırlayacak, kendi radyo programını sunacak. En önemlisi ise doğayla sağlıklı ve barışçıl bir ilişki kuracak

 

Geleceğin Yıldızları 27 yıldır Türkiye’deki kamp kültürünü geliştirmek için çalışıyor. 5-17 yaş grubundaki çocuk ve gençleri doğayla tanıştırırken, hayat boyu unutulmayacak anıların yaşanacağı bir kamp ortamı yaratıyor. Geleceğin Yıldızları’nın düzenlediği kamp programlarına sadece Türkiyeli çocuklar katılmıyor. Bugüne kadar 67 farklı ülkeden ve kültürden çocuk, bu kamplarda yer aldı. Hem kültür alışverişinde bulundu hem de ömür boyu sürecek dostluklar kurdu. Gençler katıldıkları programlar sayesinde hayata bambaşka gözle bakmaya başladı. Hem doğayla hem de hayvanlarla iletişimini güçlendirdi. Günümüz dünyasının teknolojik keşmekeşinden ayrılarak, doğanın güzelliklerini keşfetti. Spor yaptı, oyunlar oynadı, daha çok hareket etti ve eski yılların samimi dostluk ilişkilerini derinden yaşadı.

 

20 ülkeden katılım olacak

13 ile 16 yaş grupları için 27 Temmuz ve 9 Ağustos arasında Uluslararası Gençlik Kampını düzenlemeye hazırlanan Geleceğin Yıldızları, yine çocuklara unutulmaz iki hafta yaşatacak. Kampın amacı gençlerin kendilerini keşfetmeleri, büyük maceralar yaşamaları ve dünyanın dört bir yanından gelecek olan yaşıtlarıyla sosyalleşmeleri. “Beklentilerini yükselt. Korkma. Çünkü bak seni neler bekliyor” diyen Geleceğin Yıldızları, kamp kapsamında 20’den fazla ülkeden katılımcı olacağını, yerli ve yabancı koçların gençlere yardımcı olacağını, her türlü spor aktivitesinin, doğada yaşam becerisini geliştirme eğitiminin, sanat aktivitelerinin gerçekleşeceğini açıkladı. Tabii kamp sadece bunlarla sınırlı değil. Fotoğraf, dans, doğa sporları ve aşçılık gibi kulüplerde iki hafta boyunca eğitimler verilecek, gençler kamp gazetesi ve radyosunda kendi medya çalışmalarını yürütebilecek ve yaşadıklarını unutulmaz kılacak. Kampta doktorlar ve hemşireler her an hazır bulunacak. 16 yaşındaki gençler bir günlüğüne kampta gönüllü toplum hizmeti yapabilecek.

 

Onlarca anı birikecek

Onlarca anı biriktirmenin gençler için önemli bir deneyim olduğunun altını çizen Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet, kamp sonrasında bu deneyimlerin gençlerde nasıl bir değişim yarattığını şöyle anlatıyor: “Kamplarda gençler sadece iki haftada doğayla sağlıklı ilişki inşa ediyor. Bambaşka kültürlerden ve ülkelerden gelen gençlerimiz yeni dostluklar kuruyor, yabancı dillerini geliştiriyor ve unutamayacakları anılar biriktiriyorlar. ‘Ben evimi özlerim ama’ diye düşünülse de; dönüşte en çok özlenilen yer Uluslararası Gençlik Kampı oluyor.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —