Tarih: 01.08.2016 10:37

Asırlık Gramofonlar Festivalde Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

 17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hayatını gramofonlara adayan Mehmet Öztekin’in koleksiyonundaki asırlık gramofonlar sergilendi.

 “Gramofon Baba” olarak bilinen Mehmet Öztekin’in koleksiyonundaki birbirinden özel ve tarihe tanıklık etmiş gramofonlar büyük ilgi gördü.

CDU Milletvekili Wittke’de katıldı

 Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi’nde gerçekleşen sergi açılışına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Alman CDU Partisi milletvekili Oliver Wittke, KKTC Tatlısu Belediye Başkanıc, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komite Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, Büyükçekmece Belediyesi Sanat Danışmanı Prof. Dr. Güler Ertan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 “Gramofonlara hayat veren adam”

 Sergi açılışında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mehmet Öztekin’in gramofonlara hayat verdiğini ve böyle nadide bir gramofon koleksiyonunu 4 kez “Dünyanın En iyi Kültür ve Sanat Festivali” seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde festivalinde sergilemenin heyecanını yaşadığını belirterek, “Gramofon Baba”ya teşekkür etti. 

 

“Dostluk köprülerini geliştirir”

Alman CDU Partisi Milletvekili Oliver Wittke, Büyükçekmecelilerle bir kez daha buluşmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Kültür ve sanat festivalleri insanlar arasındaki dostluk köprülerini geliştirir. Bu anlamda 17 yıldır kesintisiz devam eden Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çok önemli bir misyon üstenmiştir” sözlerini kullandı.

Serginin açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Başkan Akgün ve davetliler asırlık gramofonların sergilendiği sergiyi gezerek, Mehmet Öztekin’den sergide yer alan gramofonların tarihçesi hakkında bilgi aldılar.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —