Tarih: 01.01.0001 00:00

AVCILAR HALKI, CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN BİR ARADA

Avcılar’da darbeye karşı her gün bir mahallede başlayan “CUMHURİYET ve DEMOKRASİ BULUŞMASI” 31 Temmuz Pazar akşamı Merkez Mahallesi Marmara Caddesi’nde devam etti.

AVCILAR HALKI, CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN BİR ARADA
 Avcılar’da darbeye karşı her gün bir mahallede başlayan “CUMHURİYET ve DEMOKRASİ BULUŞMASI” 31 Temmuz Pazar akşamı Merkez Mahallesi Marmara Caddesi’nde devam etti.
Marmara Caddesi’ni baştan aşağıya kadar dolduran kalabalığın arasına gelen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, elinde Türk Bayrağı ile alkışlarla ve hep bir ağızdan eşlik edilen 10.Yıl Marşı ile karşılandı.
Vatanın birlik ve beraberliği uğruna, Cumhuriyet ve Demokrasi uğruna hiç düşünmeden canını ortaya koyan şehitlerimiz için, bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun hemen ardından gür bir sesle okunan İstiklal Marşı’mız, Avcılar’ın her semtinde yankılandı. 
Program, TBMM, İBB ve Avcılar Belediye Meclisinde de okunan, ortak deklarasyonun okunması ile devam etti. 
Mustafa Kemal’in Askerleriyiz
Konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “ Bizler darbeye karşıyız, teröre karşıyız, Vatanımızı her türlü tehdide karşı savunmak için bir aradayız” dedi. Sözleri sık sık “Darbeye Karşı Omuz Omuza ve Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları ile bölünürken, Başkan Dr. Handan Toprak Benli konuşmasına;“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini ve Laik Demokratik Sosyal bir Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için buluşuyoruz. Demokrasi için, Cumhuriyetimiz için omuz omuzayız. Yaşasın Laik, Demokratik Türkiye Cumhuriyeti” dedi.
Yoğun katılımın olduğu Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması 10. Yıl Marşımız eşliğinde, Ay yıldızlı Bayrağımızın gölgesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Posterleri arasında devam etti.
Avcılar’da diğer mahallelerde devam edecek olan Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşmasının gün ve tarihleri ise şöyle; 
01 AĞUSTOS PAZARTESİ
SAAT: 21.00- 22.00 MUSTAFA KEMAL PAŞA MAHALLESİ 
02 AĞUSTOS SALI
SAAT: 21.00- 22.00 AMBARLI MAHALLESİ, DENİZKÖŞKLER MAHALLESİ 
03 AĞUSTOS ÇARŞAMBA
SAAT: 21.00- 22.00 FİRUZKÖY MAHALLESİ 
05 AĞUSTOS CUMA
SAAT: 21.00- 22.00 ÜNİVERSİTE MAHALLESİ 
06 AĞUSTOS CUMARTESİ
SAAT: 21.00- 22.00 CİHANGİR MAHALLESİ 
07 AĞUSTOS PAZAR
SAAT: 21.00- 22.00 GÜMÜŞPALA MAHALLESİ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.