Tarih: 01.01.0001 00:00 34

Çocuklar Cevap Hakkını Kullandı

Beyoğlu Belediyesi, çocukların 15 Temmuz darbe girişimi esnasında yaşadığı travmaları ve sonrasında yaşadıkları duyguları gözler önüne sermek için Taksim Meydanı’nda ‘15 Temmuz Çocuk Resim Atölyesi’ oluşturdu.

Çocuklar Cevap Hakkını Kullandı
 Beyoğlu Belediyesi, çocukların 15 Temmuz darbe girişimi esnasında yaşadığı travmaları ve sonrasında yaşadıkları duyguları gözler önüne sermek için Taksim Meydanı’nda ‘15 Temmuz Çocuk Resim Atölyesi’ oluşturdu.Taksim’e anne- babalarıyla birlikte gelen 5-13 yaş arasındaki çocukların katıldığı resim atölyesinde yapılan çalışmalar sergi ve kitap olarak kamuoyuna sunulacak.

 

15 Temmuz darbe girişimi toplumun her kesiminden insanı derinden etkilerken en büyük etkiyi de şüphesiz ki henüz hayatı yeni yeni anlamlandırmaya çalışan çocuklar üzerinde bıraktı. 15 Temmuz gecesinden bu yana demokrasi nöbetinin en büyük adreslerinden birisi olan Taksim Meydanı’na darbe girişiminde şehit olan vatandaşların isimlerinin yazılı olduğu bir anma alanı oluşturan Beyoğlu Belediyesi, şimdi deçocukların darbe girişimi esnasında yaşadığı travmaları ve sonrasında yaşadıkları duyguları gözler önüne sermek için ‘15 Temmuz Çocuk Resim Atölyesi’ oluşturdu.

 

RESİMLER SERGİ VE KİTAP OLARAK KAMUOYUNA SUNULACAK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın talimatıyla Taksim Meydanı’nda kurulan resim atölyesinde, Taksim Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine katılan ailelerin 5-13 yaş arasındaki çocukları 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında ve sonrasında yaşadıkları duyguları kendilerine verilen kâğıtlara resmediyorlar. Minik ellerin Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Semt Konaklarına bağlı öğretmenlerinin gözetiminde yaptığı resimler, daha sonra bir jüri tarafından değerlendirilerek sergi ve kitap olarak kamuoyuna sunulacak.

 

DARBE GİRİŞİMİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE BIRAKTIĞI ETKİYİ ORTAYA ÇIKARMAK

Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada; “Darbe süreci büyükleri etkilediği kadar belki daha da fazla çocuklarımızı etkiledi. 15 Temmuz sonrası çocuklarımız farklı bir Türkiye’ye uyandılar. Korkup panik yaşadılar. Ama sonrasında meydanlar değişti, aile içerisindeki konuşmalar değişti. Biz bu atölyemizde bunları görmek istiyoruz. Onların hayatında neler değişti?  Kelime anlamını bilmeseler de, darbe onları nasıl etkiledi ve onların hayal dünyasına nasıl yansıdı? Bunları görmek istedik.” İfadelerine yer verildi.

 

Taksim Meydanı’na kurulan resim atölyesine ilgi beklenilenin üzerinde. Her akşam saat 19.00 da başlayan etkinlik gece 24.00’a kadar devam ediyor. Çocuklar iki günde 800’ den fazla resim çizdi. Genelde bayrak, köprü ve insan temasının ön plana çıkıyor.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.