Tarih: 01.01.0001 00:00

Tanklara göğsünü siper eden kahraman Başakşehir’de

Başakşehir’de aralıksız devam eden Milli irade nöbetinde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi göğsünü tankların önüne siper eden milli kahraman Metin Doğan Başakşehirlilerle bir araya geldi.

Tanklara göğsünü siper eden kahraman Başakşehir’de

Tüm yurtta olduğu üzere milli irade nöbeti Başakşehir’de aralıksız devam ediyor. Başakşehir Fatih Terim Otoparkı’nda gerçekleşen programa Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları, Gazeteci Yazar Ömer Ekinci, Gazeteci Yazar Hilal Kaplan, Başakşehir mahalle muhtarları ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Havalimanında tankın önüne yatarak durduran Metin Doğan katıldı.

 

Kur’an-ı-Kerim Tilaveti ile başlayan gecede Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katılımcılarla birlikte sahneye çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi, “Muhtarlarımız ilk günden bugüne buradalar. 15 Temmuz’da milletimiz yeni bir tarih başlattı. Belki bunun şu anda farkında değiliz ancak uzun yıllar sonra Türkiye tarihini okuyanlar 15 Temmuz’u görecekler. Dört gün önce burada Alevi ve Bektaşi Federasyon Başkanımız vardı. Bölgemizdeki altı tane Cemevi’nin Başkanı ve Yöneticileri ile. Bir karar aldılar. Her akşam iki tane Cemevi burada ekibiyle beraber nöbet tutuyor. Sizlere attığımız mesajlar sonrası gidip CNN TÜRK kanalına girişime kalkışan askerleri etkisiz hale getirmeniz sebebiyle sizleri canı gönülden kutluyorum.”

 

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, “15 Temmuz’dan bu güne dek olağanüstü bir azim, kararlılık ve birliktelik gösteren halkımızın önünde saygıyla eğilmek gerekir. Bu tarih sadece bizim tarihimizde değil dünya tarihinde altın harflerle yazılacak ve çok önemli bir olay olarak yerini alacak.”

 

‘Sizler asıl kahramanlarsınız’


15 Temmuz kahramanı Metin Doğan ise yaptığı konuşmada, “Ben sadece bu olayda öne çıkarılmış bir kişiliğim. Sizler ise sabahları işlerine gitmek zorunda olup geceleri sabahlara kadar meydanları bırakmayan asıl kahramanlarsınız. Bu olayı Allah(C.C)’ın bizlere ettiği yardım sayesinde atlattık. Bu yardım gerçekleşirken de Allah(C.C) bana bir rol nasip etti, bundan dolayı her gün dua ediyorum. O hainler darbe anında beni geçmek için ancak öldürmeleri gerektiğini gördüler. Benim o gece yaptığım hareket kendime göre çok değerli bir olaydı. Sizler de bu değerli hareketime değer kattığınız için teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

‘Darbe girişimi gecesi tarih yazıldı’


Nöbetleriniz hayırlı olsun, sözleri ile konuşmasına başlayan Gazeteci Yazar Ömer Ekinci, şöyle devam etti “15 Temmuz’dan itibaren sokaklardayız. Başka ülkeden insanlar neden bu millet dışarıda diye soruyorlardır. Çanakkale’de hiçbir iletişim yok iken, elinde silahı olmadığı halde alet bulup savaşmaya giden, bir karış toprağını vermeyen bu millet; bu hainlere karşı milletini, toprağını verir mi sandınız?  Hep bir olarak sonuna kadar vatanımızı koruduk, korumaya devam edeceğimiz takdirde Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi istedikleri kadar gelsinler, sokakta olmasak da, meydanlarda olmasak da bundan sonra evlerimizde her türlü girişime hazır olacağız. Bütün benliğimizle bu birlikteliğimizi bütün Dünya’ya gösterelim.”

 

Gazeteci Yazar Hilal Kaplan, “Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Darbe eğer başarılı olsaydı şuan burada değil gözaltında olacaktım, ülkemizde iç savaş söz konusu olabilecekti. Bu kadar büyük bir belayı milletçe püskürttük. Gülen denilen hain yönetimi ele geçirmek istedi ancak isteğine ulaşamadı ve asla ulaşamayacaktır. 15 Temmuz gecesi sizlerin sayesinde Türkiye’nin birliğinin bozulamayacağı kanıtlanmış oldu. Gerçekten tarih yazıldı darbe girişimi gecesi, oynanmak istenen oyunlar geri çevrildi” dedi.

 

‘Böyle bir zalimliği tahmin edemedik’


Başakşehir Muhtarları adına Başak Mahallesi ve Başakşehir Mahalle muhtarları vatandaşlara hitaben bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Başak Mahallesi Muhtarı Ömer Özkan, “Günlerdir burada birlik beraberlik içinde bulunan tüm Başakşehirli kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum. Sizler o kadar güzel şeyler başardınız ki bu tarihe geçti. Yeni başlangıcı ortaya koydu. Biz o günden bu güne aynı istikrarla sizlerin yanındaydık yanında olmaya devam edeceğiz. Bu alçakların yaptıklarını yanına bırakmayacağız. Biz bu darbeleri gördük ama böyle bir hainliği böyle bir zalimliği tahmin edemedik”

 

Başakşehir Mahallesi Muhtarı F. Mehmet Yıldırım, “15 Temmuz gecesi büyük bir tehlike atlattık. 15 Temmuz bize satılmış vicdanların vatanını sattığı günün adıdır. 15 Temmuz hainlerin, vicdansızların gerçek yüzlerini gösterdiği gündür. BU millet verdiği sözü tutmuştur. Bu gece ülke olarak kardeşliğimizi sağladı.” 

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

RİSKSİZ İSTANBUL İÇİN MURAT KURUM‘U SEÇİN…

Seçer, Amatör Spor Kulüpleri İle Bir Araya Geldi


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde

Başkan Büyükkılıç’a “AVM” ziyaretinde gençlerden yoğun ilgi

SGM sakuralar eşliğinde bir bahar rüyasına davet ediyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 20. Hafta sonuçları

İpsala’da 1085 tarihi eser ele geçirildi

İstanbul Üsküdar'da Demokrat'tan AK Parti'ye 600 katılım

Erdoğan’dan Geçmiş olsun telefonu

Trump’ın olası zaferi, Filistin’i daha güç bir duruma sokabilir

Karbon ayak izini azaltmamanın yıllık maliyeti 3.3 milyar Euro

Metin'den Mezbaha Projesi inşaatında inceleme

Edirne Amatör Liglerde haftanın sonuçları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.