Çiğ tüket yağları yak
Yaz kilolarından kurtulmak için “flavonoid” oranı yüksek besinler tüketebilirsiniz. Bazı besinlerde yüksek oranda bulunan flvonoid’in, hastalıklardan koruma ve alerjiye iyi gelme gibi etkilerinin yanı sıra yağ yakıcı etkisi de bulunur. Flavonoid besinlerin içerisindeki yüksek antioksidan etkisi gösteren iltihap karşıtı yapılardır. Tüketim şekilleri etki miktarlarının azalmasına ya da artmasına neden olur. Örneğin, uzun süre haşlama ya da kızartma işlemlerinde etkilerinin bir kısmını kaybederler. Bu nedenle çoğu çiğ ve işlem görmeden tüketilen besinler birebir etki gösterebilir.
Kahvaltıda çiğ maydanoz tüketin
Günlük beslenmede yeri tartışılmaz olan maydanoz, aynı zamanda yüksek flavonoid içeriği ile dikkat çeker. Vücudun su dengesinin sağlanmasında ve ödem atılmasında yardımcı olur. Aynı zamanda hızlı bir yağ yakıcıdır. Genellikle salatalarda tüketilir; ancak her sabah kahvaltıda çiğ olarak tüketilmesi de yağ yakımını hızlandıracaktır. Kaynamış su içerisine saplarıyla birlikte maydanozu atıp, 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakıp çay olarak da içebilirsiniz.
Günde bir bardak kızılcık suyu
Antioksidan ve iltihap giderici etkileri ile birebir şifa kaynağı olan kızılcık sinir sistemi hastalıklarında da yardımcıdır. İçerdiği yüksek flavonoid oranı, yağ yakımının hızlanmasına katkı sağlar. Kızılcık; meyve, kızılcık suyu denilen şekersiz şerbet ya da marmelat şeklinde tüketilebilir. Günde bir bardak kadar şekersiz kızılcık suyu yağ yakımında etkili olur.
Yeşilçay içine dilimlenmiş armutlar atın
Flavonoid içeriği yüksek olan besinlerden biri de armuttur. Düzenli ve dengeli tüketimi yağ yakımını hızlandırır; ancak fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak sorunlarına neden olabileceğinden dikkatli olunmalıdır. Günde 1 tane armudu iyi yıkayarak, kabuğunu soyamadan tüketebilirsiniz. Dilimlenmiş armudu, demlenmiş olan yeşil çay içerisine atarak da tüketebilir, yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.
Biberin her rengi yağ yakımında etkili
Yeşil-sarı-kırmızı biber hem içerdiği yüksek flavonoid etkisi hem de doygun bir C vitamini kaynağı olarak yüksek antioksidan etkisi ile kilo vermeye yardımcı besinlerdendir. Her gün mutlaka kahvaltıda ya da salatalarda tüketilmelidir. Biberlerin içlerine peynir doldurarak protein içeriğini arttırabilir bu şekilde de tüketebilirsiniz. Bir kase yoğurdun içine bir çay kaşığı kadar kırmızı pul biber atıp ara öğün yapabilir, vücudun yağ yakımı hızını arttırabilirsiniz.
Günde 3-4 parça kavun yağ yakımını harekete geçirir
Susuzluk hissinin giderilmesine yardımcı olan kavun, vitamin değeri yüksek meyvelerdendir. İçerdiği flavonoid ile uygun miktarda tüketildiğinde yağ yakımına yardımcı olur. Günde kalın kesilmiş 2-3 parça kadar kavun tüketmek yağ yakımını harekete geçirir. Kronik hastalığı olan kişiler, takibini yapan uzmanın uygun gördüğü porsiyon doğrultusunda kavun tüketmeliler.
Birkaç dilim çiğ turp ve domates yağları parçalar
Antioksidan etkisi kadar flavonoid içeriği de yüksek olan kırmızı renkli besinlerden domatesi, çiğ olarak da tüketmek gerekir. Pişirme gibi bir işlem görmezse domateste flavonoid kaybı yaşanmaz. Çiğ domates, yağ yakımı için daha çok yardımcı olur. Dışı kırmızı, içi beyaz renkli besinlerden turp da flavonoid kaynağıdır. Turpu günde birkaç dilim tüketerek ödem atıcı etkisinden faydalanılabilir. Turpta bulunan demir ve magnezyum mineralleri yağın parçalanarak vücuttan atılmasını sağlayacaktır. Turp da domates gibi özellikle çiğ olarak tüketilirse yağ yakımına yardımcı olur.