İETT Genel Müdürü Arif Emecen, Metrobüslerle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu ve '‘İngiliz’ trafiğinin bitirileceğini söyledi.
Metrobüs hattı, D-100 ya da eski adıyla E5 karayolunun şehir içinden kısmına, karayolundan şerit alınarak ve gidiş gelişin ortasına yapıldı. Ancak bu yeni toplu ulaşım yolu için satın alınan otobüslerin sol taraflarında kapı olmadığından, sağdan akan trafiğin ortasındaki bölünmüş alanda körüklü otobüslerden oluşan ve ters yöne hareket eden bir başka trafik oluştu.
Otobüs sürücüleri başlangıçta oldukça zorlandılar. Habertürk'ün haberine göre, bu zorluk zaman içinde alınan eğitimlerle aşıldı, ancak, bu bölünmüş yol üzerinde, trafik olmadığı halde, kazaların meydana gelmesine engel olmadı. Her ne kadar kazaların önemli bir kısmı bambaşka nedenlerden olduysa da, metrobüs kazaları hep daha keskin bir mercekle incelendi. Otobüslerin ters yönde gitmek zorunda olmaları da, nedenlerden biri olarak görülüp tartışıldı.
İstanbullular, 2007 yılı sonuna doğru tartışmalarla devreye giren metrobüsü kullanmaya kısa sürede alıştı. 18.3 km olarak açılan metrobüs hattı, 9 yıl içinde 52 kilometreye ulaştı. Bugün Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasında toplam 44 istasyon ve 535 adet körüklü otobüsten oluşan hat, normal günlerde 100 dakika içinde geçilebiliyor. Günde ortalama 870 bin yolcu taşıyan metrobüs, İstanbul toplu ulaşımının yüzde 6.5’ini oluşturuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.