BEYOĞLU 31.10.2016 18:30:52 43 0

Beyoğlu Sahaf Festivali Başladı

- Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: “Sahafçılar Rütbesi Tarif Edilmemiş Bilim-Kültür İnsanlarıdır. Beyoğlu'nun Asıl Kimliğini Oluşturan Kültür Ve Sanat Hayatını Ön Plana Çıkarmak Bizim Görevimiz.” dedi.

Beyoğlu Sahaf Festivali Başladı
 Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali’nin açılışı Taksim Meydanı’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin en seçkin sahaflarının yer aldığı festivalin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,“Beyoğlu'nun asıl kimliğini oluşturan kültür ve sanat hayatını ön plana çıkarmak bizim görevimiz.” dedi.

 

Beyoğlu’nda 50 gün sürecek “Beyoğlu Hareketleniyor” Festivalleri kapsamında düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali, Taksim Meydanı’nda 10. kez İstanbullular ile buluştu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach, Hollanda Başkonsolosu Robert schuddeboom, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, Yeniyüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Azmi Ofluoğlu, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun gibi önemli isimler katıldı. Sahafların törende sergilediği ritim şov katılımcıların büyük beğenisini topladı. Başkan Demircan açılışın ardından beraberindeki heyetle birlikte sahafları tek tek gezerek sohbet etti.

 

Sahafçılar Rütbesi Tarif Edilmemiş Bilim-Kültür İnsanlarıdır

Festivalin açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sahaf Festivali'nin kendisi için çocukluk yıllarını hatırlatan önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, “Benim babamla geçirdiğim günleri hatırladığım ve benim için önemli yeri olan bir organizasyon. Kitapçılar önemli tabii ama sahaf daha başka bir şey. Sahafçılar rütbesi tarif edilmemiş bilim-kültür insanlarıdır. Sahaf dükkanına gidip konuyu söylediğinizde son 50-100 yıl içerisinde o konuyla ilgili kimin ne yazdığını bilen, bulup getirebilen ve sizinle o bilimsel konuyla alakalı sohbet edebilecek yetkinlikteki insandan bahsediyoruz. Başka bir bakış açısı ve Beyoğlu'nu Beyoğlu yapan kitap dükkânlarıdır sahaf.” dedi.

 

Kültür Ve Sanat Hayatını Ön Plana Çıkarmak Bizim Görevimiz

Başkan Demircan, “Şehirler zenginleştikçe insanların beklentilerinin ön caddelerde, ön plana çıktığını görüyoruz. Rakamlar yükseliyor ve kültür kurumları arka sokaklara gitmek zorunda kalıyor. Bu kendi dengesi içerisinde oluşan bir şeydir. Bu sefer Beyoğlu'nun asıl kimliğini oluşturan kültür ve sanat hayatını ön plana çıkarmak da bizim görevimiz. İşte on yıldır Beyoğlu'nda bu festivalleri yapmamızın nedeni de bu. Biz çok renge alışığız. O yüzden herkesi burada görmek istiyoruz. Taksim Meydanı'nda düzenlemekte olduğumuz bu 'Beyoğlu Hareketleniyor' festivallerimiz Beyoğlu'na iyi geldi. Hem kültürümüze sahip çıkmış olduk hem de Beyoğlu hareketlendi.” şeklinde konuştu.

 

BU ORGANİZASYONA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın da “Bizim için kültür dediğimizde 12 başlık aklımıza geliyor. Bunlardan birincisi kitaptır. Kitap dediğimizde de aklımıza ilk sahaf geliyor. sahaflar kitabı ve içini biliyor. Çünkü o kitaplara dokunmuş, koklamış. İstanbul'da 463 kütüphane var. Kitabın zirve noktası olan sahafların İstanbul'da iki merkezi var. Burası da onlardan bir tanesidir. Bu organizasyona destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Türkiye’nin Dört Bir Yanından 70 Sahaf Taksim’de Buluştu

İstanbul ve Türkiye'nin değişik illerinden 70 sahafın katıldığı festivalde; asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık eden dergiler, eskiye ait yazılar, eski fotoğraflar, film ve tiyatro afişleri, nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar ve özel koleksiyonlar da stantlardaki yerini aldı. Kitapseverlerin dört gözle beklediği festivalde, onlarca sahaf, on binlerce kitap 6 Kasım’a kadar 10.00-23.00 saatleri arasında Taksim Meydanı’nda okuyucularla buluşmaya devam edecek. Onlarca sahafla on binlerce kitabı Taksim Meydanı’nda okuyucularla buluşturacak olan festival boyunca, ünlü yazarlar da okurlarıyla söyleşilere katılacak.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.