Tarih: 10.11.2016 11:09

Sanata Tam Destek

Facebook Twitter Linked-in

Esenlerli Büşra Karayıl bu yıl liseye başladı. Esenler Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu'ndan mezun olan Büşra, geçtiğimiz yıl (14 yaşındayken) bir kitap yazdı. Büşra, çoğunlukla okul hayatıyla ilgili tuttuğu günlüğünde eğitim hayatında yaşadığı zorlukları, öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla ilişkilerini 'Esma'nın Günlüğü' adıyla kaleme aldı. Yazarlığa ilk adımı atan Büşra'nın P Yayıncılık'tan çıkan kitabı, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen bir programla, Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda minik kitapseverlere tanıtıldı.

Sanata Tam Destek

Büşra'nın yazarlık yolunda ilk adımı attığı bu özel gününde Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, P Yayıncılık'ın sahibi Nalan Güven ile Büşra'nın mezun olduğu Esenler Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de minik yazarı yalnız bırakmadılar. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Büşra Karayıl'ı tebrik etti ve sanata, kültüre, bilime yatırım yapmak isteyen her yaştan Esenlerliyi destekleyeceklerini söyledi.

Annemin Okuryazar Olmamasından Hırslandım

Kitap yazma fikrine, annesinin okuma yazma bilmemesinden hırslanarak başladığını söyleyen Büşra, 'İlkokul üçüncü sınıftan beri yazılar yazıyorum. Özgüven ve cesaret eksikliğim vardı. Ortaokulda öğretmenimin beni cesaretlendirmesi ve annemin okuma yazma eksikliğini bir nebze olsun kapatmak isteğim beni kitap yazma konusunda şevklendirdi' dedi.

ESMA BİLTACİ'DEN ETKİLENDİM

Büşra Karayıl, yazarlık yolundaki ilk kitabı 'Esma'nın Günlüğü' hakkında, “Esma bir sabır abidesi. Kitabı yazmaya başladığımda Mısır’da Esma Biltaci şehit olmuştu ve O'nun hayatı beni çok etkilemişti. Ben de sabır abidesi Esma Biltaci’yi, Esma’nın Günlüğü kitabımdaki karaktere yansıtmaya karar verdim' diye konuştu.

Programın sonunda Büşra, yaşıtlarına da ilham olacak kitabını imzalayarak arkadaşlarına hediye etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —