ESENLER 23.11.2016 19:31:13 34 0

Esareti Değil Cesareti Gördük

Şehit Aileleri Ve Gazilere Vefa Esenler Belediyesi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde şehit olanların yakınları ile gaziler ve ailelerini buluşturdu. Gecede hüzün ve gurur bir aradaydı.

Esareti Değil Cesareti Gördük
 Esenler Belediyesi'nin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde canını ortaya koyup şehit düşen kahramanların aileleri ve gazilerin sosyal ve psikolojik yaralarını sarmaya devam ediyor. Bu aileler için daha önce moral ve motivasyonlarını güçlendirici tatil programları düzenleyen Esenler Belediyesi, şimdi de ilçedeki tüm 15 Temmuz şehitleriyle Güneydoğu'da şehit düşen Esenlerli askerlerin yakınlarıyla, gaziler ve ailelerini yemekli toplantıda bir araya getirdi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, kahramanların ailelerini; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Burhan Kuzu ve Ahmet Hamdi Çamlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve eşi Selçuk Bayraktar, Esenler Kaymakamlığı'na vekalet eden Osman Ateş, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran da yalnız bırakmadı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program darbe teşebbüsünü anlatan video gösterimi ile devam etti.  

Üstümüzden Tank Geçti

Gecede konuşan Esenlerli 15 Temmuz şehidi Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nun darbe girişiminde gazi olan eşi Vahide Şefkatlioğlu tedavi gördüğü hastaneden tekerlekli sandalye ile programa katıldı. Şefkatlioğlu eşinin şehit olmasını ve üzerinden tankın geçmesini anlatırken salondaki vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Şefkatlioğlu, 'Cumhurbaşkanımızın çağrısından sonra dışarı fırladık. Eşimle dışarıda hava limanına doğru yürürken ateş etmeye başladılar. Eşim ‘üstten atlayalım’ dedi. Bende kilolu olduğum için atlayamayacağını belirttim. Eşime tam ben alttan geçeceğim dedim ve tank geçti üstümüzden. O anda acı falan da hissetmedim, sadece gözlerimi kapatarak ‘Allah’ diye bağırdım” diye konuştu.

Yüreğimize Muhabbet Anıtları Dikelim

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 15 Temmuz şehitlerine büyük minnet duyduklarını söyleyerek, 'Her ölüm acıdır. Şehadet dahi olsa canı gidenler için üzülür, dua ederiz. 15 Temmuz şehitlerimiz için yüreğimizde muhabbet anıtları dikmemiz gerekir' dedi. Esenlerlilerin 15 Temmuz gecesi vatanı için canını vermeye hazır olduğunu hatırlatan Göksu, 'Esenler'de o gece 15 bin kişi daha cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın çağrısı gelmeden sokaklara akın etmişti. Sonra zaten tüm Esenler sokaklara, meydanlara döküldü. Ölüme sevdalanmış, ölümü şeb-i arus görmüş bir millete hiç kimse hiçbir şey yapamazdı ve yapamadı da' diye konuştu.

Anahtar Teslim Bir Darbe

Türkiye’de bugüne kadar çok sayıda darbe olduğunu hatırlatan AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, “Türkiye’de altı, altı buçuk yılda bir hareket olmuş. Bunların içerisinde hepsi darbe olarak kötüdür ama 15 Temmuz hepsinden daha da kötüdür. En iğrencidir ve en kanlısı olarak tarihe geçmiştir. En acımasızıdır, vatanperverlikten zerre kadar alakası olmayan bir anahtar teslimi darbeydi bu. Diğer darbeler gibi bir iki sene kalıp sonra sivil gelsin değil, bilinen ülkelere anahtar teslimi yapılmak istenen bir darbeydi” şeklinde konuştu.

Esareti Değil Cesareti Gördük

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 15 Temmuz darbe girişiminin 2 farklı açıdan önemli olduğunu belirterek, 'Dünya tarihinde 15 Temmuz gibi alçakça bir darbe teşebbüsü asla olmamıştır. Milletin güvenliğini sağlaması için teslim ettiği bütün araç gereçleri alçakça millete tutmuşlardır. Bu yönüyle bizim tarihimizde yer alacak ve bunu yeni nesiller okuyacak. Bizim milletimizin önemli vasıflarından olan esaret değil, cesaretin meydanlarda görülmesinin tarihidir aynı zamanda. Millet egemenlik hakkına sahip çıktı. Bizim milletimiz hiçbir zaman esarete boyun eğmemiştir. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz gecesi böyle olmuştur” dedi.

Gecenin sonunda protokol üyeleri, şehit yakınlarına ve gazilere gecenin anısına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.