Tarih: 01.01.0001 00:00 139

Araçlar Kaldırımda, Yayalar Yollarda!

Ücretli otopark sıkıntısı Beylikdüzü vatandaşlarını çileden çıkardı. Büyükşehir Mahallesi, Beylikdüzü Caddesi üzerinde bulunan özel Medicana Hastanesi ve hemen karşısındaki Marka City Alışveriş Merkezi’nde otoparkın ücretli

Araçlar Kaldırımda, Yayalar Yollarda!
 Uluslararası standartlara ulaşmış ve kendini sağlık alanında kanıtlamış bir kurum olan özel Medicana Hastanesi’nin ücretli otopark uygulaması hem hasta ve yakınlarının hem sürücülerin hem de yayaların tepkisine yol açıyor. Otopark ücreti ödemek istemeyen sürücüler araçlarını kaldırımlara park ederek yaya geçitlerini işgal ediyor. Bu durumda yayalar hareket halinde ki trafikte olası kazalara davetiye çıkarıyor. Duruma önlem olarak çekiciler müdahale edince, trafik kısa süreli de olsa yoğunlaşmalara sebebiyet veriyor.

 

“Çözüm bekliyoruz”

Toplumun her kesiminden hastasına yüksek kalitede hizmet sunan ve yenilikleri yakından takip eden özel Medicana Hastanesi otopark konusunda sürücülerinin tepkisini çekiyor. Medicana Hastanesi’nde ücretli otopark sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren vatandaş, mağduriyetini dile getirdi. Vatandaş;  “Bu kadar büyük bir hastanenin böyle bir sorunla gündeme gelmesi hiç hoş değil. Kendini kanıtlamış ve belli bir saygınlığı olan Medicana Hastanesi’nin hastalarından otopark ücret almasını doğru bulmuyorum. Buraya hastaneye gelen insanlar zaten muayene parası ödüyor. Bir de otopark parası vermeyi kimse kabullenemiyor. Bu yüzden sürücüler yer bulamadıkları için araçlarını kaldırımlara park ediyor. Bu kez de yaya ve engelli geçidini işgal ediliyor. Bu duruma hastane yönetiminin bir çözüm üretmesi gerekiyor” dedi.

 

Otopark yasasından haberleri yok mu ?

Hastanenin karşısında bulunan Marka City Alışveriş Merkezi’nin de ücretli otopark uygulaması kaldırımların işgaline neden olmaya devam ediyor. Yasaya göre Alışveriş Merkezlerinde ilk 3 saat ücretsiz otopark hakkının olmasına karşın Marka City AVM’de böyle bir uygulamanın olmamasından şikâyet eden bölge halkı, böyle bir durumda en çok zararı yayaların gördüğünü, kaldırımların işgal edildiğini söyledi. Böyle bir durum karşısında vatandaşlar alışveriş merkezi içerisinde bulunan mağazalardan yararlanmıyor.

Haber: Dilan ERDEMİR

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.