Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile Beyoğlu gezisinde buluşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’ndaki emlak fiyatlarının son 10 yılda en az 50 kat arttığına işaret ederek, “Hiç tereddütsüz İstanbul??
10 MİLYAR DOLAR YATIRIM
Türkiye’nin vitrin projeleri; Galataport, Haliçport, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa kentsel dönüşüm projeleriyle global yatırımcıların yakından ilgilendiğini anlatan Demircan, “Bu yüzden de projelerimizi dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarında Beyoğlu Yatırımcılar Grubu(BİG) olarak bizzat tanıtıyoruz. Yaşanan bunca olumsuzluklara rağmen önümüzdeki 3 yılda bölgemizde 10 milyar dolarlık bir yatırımın realize olmasını bekliyoruz” dedi.
KÜLTÜR SANAT, EĞİTİM VE TURİZMİN CAZİBE MERKEZİ BEYOĞLU
Beyoğlu Belediye’sinde düzenlenen toplantıda EGD üyelerine bilgi veren Ahmet Misbah Demircan beraberindeki heyet ile kısa bir Beyoğlu turu yaparak yatırımları basın mensuplarıyla paylaştı. Beyoğlu’nda yaratılan katma değeri kültür, sanat ve turizm endüstrisine hizmet edecek şekilde dizayn ettiklerini anlatan Başkan Demircan, “Beyoğlu tıpkı geçmişte olduğu gibi gelecekte de sanatsal, kültürel aktiviteler ve turizm bakımından cazibe merkezi olacak“ diye konuştu.
ŞEHİR EKONOMİSİNE UYGUN MEKANSAL PLANLAMA
İnsanların şehirlerden beklentilerini anlatan Başkan Demircan “Artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Şehirlerin insanları cezbedici birtakım vaatleri olmalı. Örneğin kariyer vaadi olmalı. Londra’da New York’ta okumak nasıl cazip ise İstanbul’da okumak ta kariyer fırsatı olarak görülmeli. Aynı şekilde bu şehrin ekonomisi, şehrin sosyal ve kültürel hayatı ve bütün bunları dikkate alan mekânsal planlamalar olmalı” şeklinde konuştu.
110 BİN YENİ İSTİHDAM
“Sanayi devrimi öncesi ve sonrası şehirler arasında çok büyük farklar oluştu” diyen Başkan Demircan, şöyle devam etti; “ Tarım toplumundaki insanların beklentileri başka, sanayi devriminden sonraki toplumların başka. Günümüzün beklentilerini iyi analiz etmek gerekiyor. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak çalışmalarımızın odağına insanların şehirlerden beklentilerini aldık. İnsanlar bir şehre eğitim için gelmek istemeli. Bugün Beyoğlu’na baktığımızda sınırlarımız içinde Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin de bulunduğu onlarca üniversitemiz var. Artık yurtdışından eğitim için İstanbul’a gelen öğrencilerimiz var. Ekonomi alanında bölgemizi değerlendirecek olursak; Beyoğlu’nda bir dönüşüm atağı var, ülkemizin en büyük projeleri burada hayata geçiyor. 2004’te sigortalı çalışan sayısı 80 bin iken 2016’da bu sayı 190 bine ulaşmış durumda. Burası son 10 yılda sürekli istihdam oluşturan bir bölge haline geldi.”
40 BİN YENİ YATAK 11 BİN YENİ İŞLETME
Şehrin sosyal ve kültürel hayatı, Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan en önemli kriterlerden biri diyen Demircan şöyle konuştu: “Biz ilçemizdeki katma değeri kültür-sanat ve turizm endüstrilerine veriyoruz. Çünkü Beyoğlu’nun ekonomi çarkları bu endüstrilerle dönüyor ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Yine son 10 yıla baktığımızda bölgemizde 5000 olan yatak kapasitesinin 45 bine çıktığını görüyoruz. Bu yükselişten perakende sektörüde nasibini aldı. 4500 işletme varken şimdi 15.300 sayısına ulaştı. Yine, 70’e yakın sergi sarayı ve kültür merkezi ilçemizde hizmet veriyor.” dedi.
PROJELERİN HER BİRİ YENİ BİR DEĞER OLARAK YÜKSELİYOR
Toplantıda bölgede hayata geçirilen dev projeler hakkında da bilgi veren Demircan: “Galataport, Tarlabaşı / Taksim 360 Kentsel Yenileme Projesi, Haliçport, Piyalepaşa İstanbul, Sütlüce-Örnektepe ve Okmeydanı projelerimizin her biri yeni bir değer olarak yükseliyor” dedi. Demircan mekânsal planlama alanında yaptıkları çalışmalarda: “Her yerde bir mahalle kültürü oluşturmaya, camisi, okulu, sağlık birimleri ile bir yaşam merkezi” kurmaya çalıştıklarını söyledi.
6 BİN BİNA YENİLENDİ…
İstanbul'un önemli tarihi yapılarına ev sahipliği yapan Beyoğlu'nda yine son 10 yılda restorasyon rekoru kırıldı. Açık hava müzesini andıran ilçede, işlev ve estetiğini yitiren binalar tek tek elden geçirilerek 3 bin tarihi bina restore edildi. Binaların yenilenmesi sürerken, sokakların vatandaşlar tarafından rahat kullanılmasını sağlayacak düzenlemeler de yapıldı. Yürütülen tüm çalışmalar sonucunda Galata ve çevresi, İstiklal Caddesi, Karaköy, Talimhane civarında bulunan 6 bin bina elden geçirildi ve yeniden hayata döndürüldü. Beyoğlu Belediyesi’nin de katkılarıyla son 10 yılda Beyoğlu’nda 6 Milyar Dolar’lık yatırım yapıldı.
BEYOĞLU’NDA BİTEN VE DEVAM EDEN BAZI PROJELER
1-OKMEYDANI DÖNÜŞÜM PROJESİ
2- PİYALEPAŞA
3- GALATAPORT
4-TARLABAŞI 360
5-CVK HOTEL
6-ÖRNEKTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
7-AKPLAZA
8-TAKSİM TUNA
9-TAKSİM İLK YARDIM HASTANESİ
10-EVLENDİRME OTOPARK
11-EMEK-GRAND PERA
12-BURLA SEBA HOTEL
13-10 KARAKÖY HOTEL
14-HİLTON GARDEN INN
15-VEHBİ KOÇ ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ
16-HASKÖY YÜN İPLİK
17-DOUBLE TREE BY HİLTON
18-VELİ ALEMDAR
19-TOMTOM GARDENS
20-PİYALEPAŞA
21-SÜTLÜCE OTEL
22-HASAN ŞER
23-MEYDAN
24-LAZZONİ HOTEL
25-SGK-FINDIKLI
26-OKÇULAR TEKKESİ
27-FİTAŞ
28-RAHMİ KOÇ MÜZESİ
29-YÜKSEL KALDIRIM SONU
30-GLOBAL
31-NAZ OTEL
32-BEYOĞLU BELEDİYE BİNASI
33-NEXSTAR OFİS
34-BÜYÜK BALIKLI HAN
35-FINDIKLI
36-VAKIF GÖKÇE HAN
37-IKSV
38-FRANK HAN
39-SARKUYSAN
40-NORSTEN HAN
41-UNKAPANI KÖPRÜSÜ
42-PERSEMBE PAZARI PROJESİ
43-İSTİKLAL CADDESİ
44-İBB PİYALEPAŞA OTOPARK
45-HALİÇ TERSANESİ
46-BAHTİYAR HAN -KARAKÖY
47-HASKÖY
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.