Tarih: 22.12.2016 10:19

Toplumun Bütün Kesimlerine Sağduyu Çağrısı!

Facebook Twitter Linked-in

  

Toplumun Bütün Kesimlerine Sağduyu Çağrısı!

Kayseri'de askere yönelik yapılan hain saldırı sonrası 14 Mehmetçiğin şehit olması üzerine Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Platformu (BÜSTKİP) Yönetim Kurulu, Büyükçekmece Garnizon Komutanlığını ziyaret ederek taziyede bulundu. Taziyede sivil toplum kuruluşları sağduyu çağrısı yaparak, Cumhuriyet kuruluş ayarlarına geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

 

“Ortak çalışmalar yapmanın zamanı gelmiştir”

Garnizon Komutanı Personel Albay Caner Demirkol'un makamında gerçekleşen ziyarette BÜSTKİP Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Derya Kök yaptığı konuşmada 'Yaşanan hain saldırılar karşısında yetkili/yetkisiz herkes bir şeyler söyledi. Bizlerde en şiddetli şekilde terörü lanetliyor ve Komutanlığınız nezdinde tüm şehit Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyoruz. Ancak artık sözler bir anlam ifade etmez oldu. Toplumun bütün kesimlerinin sağduyulu davranması, tahriklere kapılmaması, ortak değerlerimiz etrafında birleşip, hoşgörülü, toleranslı ve dayanışma içerisinde olması büyük önem taşımaktadır. Bu sağduyu içerisinde Cumhuriyetimizin kuruluş ayarlarına geri dönülmesi, Atatürk İlke ve Devrimleri ortak paydasında buluşup ortak çalışmalar yapmanın zamanı gelmiştir' dedi.

 

Genel Başkan Kök konuşmasının devamında ' Kısa adı BÜSTKİP olan Büyükçekmece Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Platformu, işte bu ortak paydadan hareketle siyasi görüşü, dini inancı, etnik kökeni ne olursa olsun, Vatanın bütünlüğü, Devletin ve Bayrağın Tekliği, Atatürk İlke ve Devrimleri, Hukukun üstünlüğü ortak değerlerini benimseyen tüm yurttaşları, dernekleri, vakıf, meslek odası, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarını ortak bir platformda buluşturmak amacıyla faaliyet göstermektedir. Bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz ve vatan savunmasında ölene kadar asker kalacağız' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —