Tarih: 01.01.0001 00:00 98

O koltukları boşa işgal etmeyecekler

Beylikdüzü Belediyesi Ocak Ayı Meclisi 1. Oturumu gerçekleşti. 2017’nin aydınlık bir yıl olmasını dileyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni yıl gecesi Ortaköy’de gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybed

O koltukları boşa işgal etmeyecekler
 “Bir an önce terörden kurtulmalıyız”

 

2017’nin ilk meclis toplantısı yapıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan Ocak Ayı Belediye Meclisi 1. Oturumu tüm şehitler için saygı duruşu ile başladı. Başkan İmamoğlu, 2016’yı geride bıraktığımız gibi tüm terör eylemlerinin de geride kalması noktasında herkesin üstüne düşen vazifeyi yapması gerektiğine dikkat çekti. 2017’nin aydınlık ve huzurlu bir yıl olmasını temenni ettiklerini söyleyen İmamoğlu, Ülkenin tüm yöneticilerinin ve siyasi iradeyi oluşturanların bu kötü tabloyu yaşamak istemediklerini, toplum mücadelesinde bir işbirliğine acil ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İmamoğlu “Güne korkuyla başlamaya müsaade etmemek için mücadele etmeli, bizler bu sürecin içinde olmalıyız. Birbirimize sıkı sıkı sarılmalıyız. Bir an önce terörden kurtulmalıyız.” diye konuştu.

 

“O koltukları boşa işgal etmeyecekler”

 

Toplantıda söz hakkı alan CHP’li Mülayim Demirtaş ise, yaşanan terör olaylarından duyduğu öfkeyi dile getirerek, terör saldırılarına karşı alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu dile getirdi. Demirtaş, teröristleri bu ülke halledemiyorsa o koltukları boşa işgal etmeyecekler dedi:

“Teröristin işi can yakmaktır. Amaçları ülkede kaos yaratmak, panik uyandırmak. Adam işini yapıyor. Bizim işimiz de bu saldırılara karşı tedbirimizi almak. Bu koltukları boşa işgal edenlerin kınama mesajlarından bıktık. Her gün bir yerlerde masum vatandaşlarımız ölüyor. Teröristi bu ülke halledemiyorsa o koltukları boşa işgal etmeyecek. Gerekli tedbiri almayanlar hiç mi suçlu değil”

 

“Bu tür terör olayları her ülkede yaşanıyor”

 

Toplantıya sert çıkışıyla damga vuran Mülayim Demirtaş’ın sözlerine tepki gösteren Ak Partili vekil Ali Gürsel Ovalı ise, bu tür terör olaylarının her ülkede yaşandığını ifade etti. Ovalı; “Rusya’da Amerika’da da bu terör olayları oluyor. Bunlar buradan oturdukları koltuklardan ahkâm kesemezler” diye konuştu.

 

Ovalı’nın sözlerine karşı Demirtaş “gelişmiş ülkelerde de terör olayları oluyor ancak buralarda sorumlu kişiler istifa edebiliyor. Biz de bu yok” dedi.

 

5 sözlü önerge verildi

 

Beylikdüzü Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda AK Parti Grubu 5 sözlü önerge verdi.1,2,3,4. Önergelerin gündeme alınması oy birliği ile kabul edilirken 5. Sözlü önerge oy çokluğu ile reddedildi. Önergelerin görüşülmesinin ardından Gündem Maddeleri’nin görüşülmesine geçildi. Maddelerden 1,3,4,5,7,8,9, 10,11, 12, 13,14,15 ve 16. Maddeler oy birliği ile mecliste kabul gördü. 5. Madde ise oy çokluğu ile meclisten geçti. Mecliste 2. Gündem Maddesi olarak Denetim Komisyonu Üyesi Seçimi yapıldı. Gizli olarak yapılan oylamada Ömer Meşe, Doğan Subaşı, Ali Gürsel Ovalı, Ebru Çevik üye olarak seçildi. Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumu’nun ise 5 Ocak Perşembe Saat 10.00’da yapılması kararlaştırıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.