Tarih: 03.01.2017 11:31

Eninde sonunda galip geleceğiz

Facebook Twitter Linked-in

 “Eninde sonunda galip geleceğiz”

 Toplantıda 2016 yılında yaşanan terör olayları ve 2017 yılının ilk günü Ortaköy’de gerçekleşen saldırı hakkında tepkiler ve kınama mesajları dile getirildi. Toplantıya başkanlık yapan Hasan Akgün, “bu savaşlar hep olmuştur ama bu terör örgütleri sonunda hep kaybetmiştir. Uğraşmakta oldukları yüce Türk milleti bin yıldan beri ayaktadır. Eninde sonunda bu tip terör olaylarının tamamından galip geleceğiz ve dünyada olmamız gereken yerde olacağız. Bunlar bizi yıldıramaz, korkutamaz, sindiremez. Her türlü terörü lanetliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

“Terörü önlemek için gerekli önlemler alınmalı”

Toplantıda söz hakkı alan CHP Grup sözcüsü Hayrettin Altınok, terör olayları hakkında medyada bilgi kirliliğinin yaşandığını söyleyerek, terör olaylarını hakkındaki yorumları uzmanlara bırakmak gerektiğini açıkladı: “yeni yıla iyi niyetlerle giren bir Türkiye hayal ediyorduk. Terörü kimden gelirse gelsin kınıyoruz ama gerekli tedbirleri almalıyız. Bunları önlemek için sorumluluk kademesinde bulunanlar üzerine düşeni yapmalıdırlar. Terör konusunda televizyonlarda herkes çıkıp yorum yapıyor. Bilende bilmeyende yorum yapıyor. Medyada büyük bir bilgi kirliliği var. Terör hakkında açıklamaları terör uzmanlarına bırakmalıyız”

Toplantıda 2017 yılının sevgi ve barış yılı ilan edilmesine ve bütün resmi kâğıtlarda sevgi ve barış mühürünün kullanılması oylamaya sunularak kabul edildi. Toplantıda gündem konuları meclis oylarına sunularak, Büyükçekmece Ocak ayı toplantısının 2. Oturumunun ise 5 Ocak Perşembe günü saat 11.00’de yapılacağı kararlaştırıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —