Tarih: 01.01.0001 00:00 26

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara olay yerinde

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve CHP İstanbul İlçe Belediye Başkanları ile birlikte, 39 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının gerçekleştiği Reina’yı ziyaret etti

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara olay yerinde

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın öncülüğünde ilçe belediye başkanlarıyla birlikte, 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının gerçekleştiği Reina’yı ziyaret etti. Birliktelik mesajının verildiği ziyarete, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,  Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu,  Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Hasan Akgün, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz,    Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü katıldı.                                                                         Saldırının gerçekleştiği mekânın girişine çiçek bırakan ziyaretçiler burada hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerini dile getirerek terörü kınayan açıklamalarda bulundu.

Ülkemizi terör merkezi haline getirmek istiyorlar

Terörün ve destekçilerinin hiç bir zaman amacına ulaşamayacağını belirten CHP İl Başkanı Cemal Canpolat: ' Bugün 14 belediye başkanımızla birlikte burada kaybettiğimiz yurttaşlarımız ve koruyamadığımız yabancı dostlarımıza Allah’tan rahmet dilemek için geldik. Bugün son derece üzgünüz. Ülkemizi son dönemlerde hızla bir terör merkezi haline dönüştürmeye çalışanlara inat bu ülkede hem birliğimizi hem bütünlüğümüzü koruyacağız hem de Türkiye’de uluslararası sermayenin ülkemize diz çöktürtmek istediği bir dönemde CHP olarak Kurtuluş Savaşı’nda verdiğimiz bağımsızlık mücadelesine bir kez daha ihtiyaç duyduğumuz bir dönem yaşıyoruz ” dedi.

Ülkemizin bu noktaya gelmesinde hiç kimsenin payı yok mu?

Canpolat konuşmasının devamında sorumluların istifa etmelerini beklediklerini sözlerine ekleyerek “Bugün ne kadar çok ihtiyaç vardır Mustafa Kemal Atatürk’e ve laiklik söylemlerine. Hiç kimsenin inanç, düşünce özgürlüğünü, bütün inançlara eşit mesafede yaklaşan ve kimsenin yaşam tarzına kimsenin karışmadığı bir ülkenin özlemi içerisindeyiz. Ülkemizin bu noktaya gelmesinde hiç kimsenin payı yok mu? 15 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin hiç payı yok mu? Bir sorumlu çıkıp istifa ediyorum benimde bu işte payım vardır diyecek bir inançlı insan arıyoruz ülkede. Biz CHO olarak bütün bu sıkıntılara rağmen İstanbul’da ki 14 belediye başkanımız hiçbir ayrım gözetmeksizin burada kaybettiğimiz özellikle yabancı olan insanlarımızın, ağırlıklı olarak Suudi Arabistan, Katar, Lübnan’dan gelen insanların buraya eğlenmek için geldiklerini, yeni yılı birlikte kutlamak için geldiklerini ve onları da burada koruyamadığımız için onlar adına ülkemiz adına özür diliyoruz” dedi.

Ülkenin birliğini, bütünlüğünü sonuna kadar savunacağız

CHP’nin teröre karşı mücadelesinin devam edeceğine vurgu yapan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat “Bir kez daha söylüyoruz, biz CHP olarak bu ülkede hiç kimsenin inancına, yaşam düzenine, etnik yapı üzerine siyaset yapılmasını ve bu şekilde devletin yönetilmesine taraf değiliz, olmayacağız. Bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü sonuna kadar savunacağız ve bu yıl bütün teröre inat, bütün terör örgütlerine karşı CHP olarak mücadele edeceğimizi ifade ediyoruz. Şu iyi bilinmelidir ki, CHP batıya yönelik olan yüzünü, bu tarafa döndürmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi batı medeniyetleri bizim düşüncemizin ilk alanları içerisinde olacaktır. Hem batıyla bütünleşeceğiz, hem de demokrasinin bütün kurumlarıyla yerleşmesi için çaba harcayacağız. Böyle sıkıntılı bir dönemde, parlamentoda ülkenin birlik beraberliği için birlikte hareket etmekte elbet yarar vardır ama sorumlularında bir an önce istifa etmesi gerekmektedir” şeklinde açıklama yaptı.

 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.