Tarih: 04.01.2017 15:59

Erdoğan'dan bankalara "biraz az kazan" çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 33. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Dün doların 3.60'ın da üzerine çıkarak yeni rekor kırmasının ardından Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar da verdi.

Ekonomideki yorgunluğun atlatılacağını belirten Erdoğan, 'İçinden geçtiğimiz günler, döviz alınacak değil, döviz satılacak günlerdir, bunu özellikle söylemek istiyorum. Hiçbir kriz sürdürülebilir değildir. Ülkemize yönelik saldırılar da aynı şekilde ilanihaye devam edecek değildir' ifadelerini kullandı.

‘ÇOK KAZANACAKTIN BİRAZ AZ KAZAN ZATEN KENDİ PARANLA KAZANMIYORSUN Kİ'

Erdoğan, bankalara faizleri düşürmeleri yönünde de çağrı yaptı: 'Başta kamu bankaları olmak üzere, lütfen faiz oranlarını düşürün, düşürün ki yatırımcı girişimci çok daha rahat bir şekilde yatırımlarını yapabilsin. Çok kazanacaktın biraz az kazan zaten kendi paranla kazanmıyorsun ki. 10 kazanma 5 kazan.'

'Türkiye'nin şu andaki sorunu paranın yokluğu değil stabil hale geçmiş olması herkes alacağını tahsil etme borcunu öteleme derdine girdiğinde işin içinden kimse çıkamaz. Herkes elindeki parayı piyasa sürdüğü zaman bu sorun ortadan kalkacaktır' ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

‘LÜTFEN ELİNİZDEKİ TÜM İMKANLARI HAREKETE GEÇİRİN' '

Tüm yatırımcılarımızdan, iş adamlarımızdan, esnafımızdan, sanatkarlarımızdan, vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum; lütfen elinizdeki tüm imkanları harekete geçirin, üretin, alın, satın, istihdam edin, yatırım yapın, piyasayı hareketlendirin. Başta kamu bankaları olmak üzere, lütfen faiz oranlarını düşürün. Faiz oranlarını düşürün ki yatırımcı, girişimci çok daha rahat bir şekilde yatırımını yapabilsin.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —