Tarih: 09.01.2017 11:19

Özel Tim Artık AVM’lerde

Facebook Twitter Linked-in

 

 Özel Tim Artık AVM’lerde

AVM’lerde Özel Tim dönemi başlıyor. Terör saldırılarına karşı Özel Harekât polisleri tarafından kurulacak özel timler, AVM’lerdeki terör saldırılarına karşı anında müdahale edecek.

Silahla müdahale edilecek

Son günlerde ülkemizde gittikçe artan İŞİD ve PKK’nın terör saldırılarına karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Özellikle halkın yoğun olduğu alanları hedef alan saldırılara karşı AVM’ler de güvenlik sistemlerinde düzenlemelere gidiyor. Güvenlik güçlerinin yetersiz kaldığı bu saldırılara karşı özel sektör de tedbirlerini almaya başladı.  Emekli özel harekât polisleri tarafından kurulacak olan özel timler, terör saldırılarına karşı anında müdahale etmeyi kolaylaştıracak. Böylece Doğu ve Güneydoğu’da sıcak çatışma deneyimi olan özel harekâtçılar AVM’lerde teröre karşı görev alacak. Yaklaşık 5-10 kişiden oluşacak bu timler AVM’lerin içinde ve girişine yakın bölgelerde sivil ya da resmi olarak görev yapacak. Saldırılara karşı silahla müdahale edilecek.

'AVM'lerde işlenen suç oranı da düşecek'

AVM'lerde görev yapacak eski özel harekâtçıların terörist ya da kötü niyetli kişilere karşı daha eylem gerçekleşmeden caydırıcı yanının da olacağını belirten güvenlik uzmanları 'AVM'lerde işlenen suç oranı da düşecek' diyor.

 

Sistem en kısa sürede devreye girecek

Akşam gazetesinden Levent Albayrak'ın haberine göre, yeni uygulama için emekli özel harekâtçılarla ilk etapta İstanbul'daki 4 büyük AVM temasa geçti. Sistemin yasal uygulaması ve silah kullanma yetkisiyle ilgili düzenlemeler de gözden geçirilecek. Sistem en kısa sürede devreye girecek.(Kaynak: Akşam)

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —