Tarih: 01.01.0001 00:00 69

Öğrenciye Deva

Esenler Belediyesi Gençlik ve Hikmet Evleri'nde görevli öğretmenlere temel ilkyardım eğitimi veren İlkyardım Uzmanı Filiz Seydiler, öğrencinin kaza durumunda paniklemesini öğretmenin soğukkanlılığının önleyeceğini söyledi.

Öğrenciye Deva
 SOĞUKKANLI ÖĞRETMEN ÖĞRENCİYE DEVA

Esenler Belediyesi Gençlik ve Hikmet Evleri'nde görevli öğretmenler temel ilkyardım eğitimi aldı. İlkyardım Uzmanı Filiz Seydiler'in verdiği seminer, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Seydiler, programda öğretmenlere, temel ilkyardım eğitiminin yanı sıra öğrencilerin karşılaşabilecekleri ilkyardım gerektiren durumlarda neler yapmaları gerektiğini anlattı.

HAYAT KURTARAN 3 KURAL

İlkyardımın temel görevlerini anlatan Seydiler, 'İlkyardımda öncelikli kural; koruma, bildirme ve kurtarmadır. Bu üç kural hayat kurtarır. İlkyardım uygulayacak kişi 112'yi aradığında tüm gerekli bilgileri vermelidir. Sağlık görevlilerinin soru sormasını beklemektense kendimizi tanıtmalıyız, kaza şeklini anlatmalıyız, adres ve önemli lokasyon, yaralı sayısı ve yaralı hakkında bilgi vererek müdahale için geçen süreyi kısaltmalıyız' diye konuştu.

ÖĞRETMEN SOĞUKKANLI OLMALI

Öğrencilerin karşılaştıkları ilkyardım gerektiren durumları anlatan Seydiler, 'Öğrencilerde genelde yanık, kırık ve zehirlenme gibi vakalar görülebilir. Siz öğretmenlerin ilkyardım bilmesi bu açıdan önemli. Çocuklar böyle durumlarda paniklerler ve arkadaşlarının tepkilerinden etkilenirler. 7-15 yaş arası çocukların, bir büyükleri olmadan ilkyardımda bulunması zordur. Bu yüzden özellikle öğretmenlerin soğukkanlı olması ve ilkyardım bilgisine sahip olması gerekir' şeklinde konuştu. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.