Tarih: 24.01.2017 19:14

Katı yakıtlar denetleniyor

Facebook Twitter Linked-in

 Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, Çatalca’da kömür satışı yapılan yerlere yönelik denetimler aralıksız sürdürülüyor.

Çatalca Belediyesi Zabıta ekipleri, kış mevsimiyle birlikte hava ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla denetimlerini artırdı. Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde; İşyeri Açma ve Çalışma ruhsatı ile Katı Yakıt Satıcısı Kayıt belgesinin olup olmadığı, Satılan Kömürün Menşei Belgesi, Stoklanmış kömür sayısı, satış yapan firmaların kurallara uygunluğu ve kömür torbalarının gramajlarının eksik olup olmadığı yönünde kontroller yapıldı.

Katı yakıt satışı yapılan işyerlerini denetliyoruz

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, hava kirliliğinin engellenebilmesi için kömürlerin denetim altında olması gerektiğini belirterek, “Kış mevsiminin gelmesiyle artan kömür satışlarının kurallara uygunluğu konusundaki hassasiyetimizi, yaptığımız denetimlerle gösteriyoruz.  Hava kirliliğinin önlenmesi için kömür satışı yapan esnaflarımız belirlenen yönetmeliğe göre hareket etmelidir. Kaçak ve izinsiz kömür satışının yapılmasını istemiyoruz. Belirli periyotlarla ilçemizde katı yakıt satışı yapılan işyerlerini denetliyoruz. Ekiplerimiz büyük titizlikle kontrolleriniyapıyor. Bu konuda belediyemiz gerekli özeni göstermektedir” dedi.

Vatandaşlarımız bizlere başvurabilir

Yapılan denetimlerde Çatalca’da birçok işyerininkriterlere uygun olarak satış yaptığı görülürken, kontroller çerçevesinde elde edilen verilerinilgili kurumlara iletilmek üzere formlara işlendiği belirtildi.Vatandaşlarımızın, kömür alırken herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği ifade edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —