Tarih: 01.01.0001 00:00 51

Gönül rabbimizin teveccüh mekânıdır

Semerkand Esenyurt Şubesi Muhabbet Geceleri Düzenledi

Gönül rabbimizin teveccüh mekânıdır
 Semerkand Vakfı Esenyurt Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Muhabbet Geceleri-Muhabbethane” bu yılda yapıldı.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen geceye Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Semerkand Vakfı Esenyurt Şube Başkanı Abdullah Gökçe, AbdulkahharArvasi ve çok sayıda Esenyurtlu vatandaş katılım sağladı.

“Gönül rabbimizin teveccüh mekânıdır”

Program öncesinde açılış konuşması yapan Semerkand Vakfı Esenyurt Şube Başkanı Abdullah Gökçe;

“Muhabbet ruh dünyamıza yağan rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet bir gönüle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül rabbimizin teveccüh mekânıdır. Bu hakikate bir damla olsa hizmet etme adına muhabbet geceleri ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir. Bu duygular içerisinde sahibi muhabbet olan yüce rabbimizin bizleri ihsan, sadakat, vefa ve tövbe gibi sevdiği hallerle hallendirmesini niyaz eder. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta bir kültür hizmetkârı olan ser organizasyona ve katkılarından ötürü tüm kurum ve şahıslara teşekkür eder teşriflerinizden ötürü hepinize tekrardan hürmet ve muhabbetlerimizi arz ederim” dedi.

Esenyurt Şuse Başkanı Abdullah Gökçe’nin konuşması ardından Şehzade İlahi grubunun seslendirdiği ilahiler katılımcılara yoğun manevi duygular yaşattı. Tiyatrocu Hasan Nihat Sütçü ‘nün sahne aldığı programda oyuncu Sütçü “Kıraathaneci Haydar” tiplemesiyle ve seyirciler ile yaptığı diyaloglar büyük alkış aldı.

“Dursun Ali Erzincanlı Ağlattı”

İlahi ve tasavvuf musiki sanatçısı Murat Belet’in dinletisi ardından Naat okumaları ve şiirleri ile gönüllerde taht kuran Dursun Ali Erzincanlı sahne aldı. Erzincanlı okuduğu şiir ve naatları ile büyük beğeni toplarken 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Astsubay Ömer Halis Demir için yazdığı “30 Kuş” şiirini okumasıyla vatandaşların birçoğunun gözyaşlarına boğulması da dikkat çekti.

 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.