Tarih: 31.01.2017 11:11

Eğitim sürekli bir olgudur

Facebook Twitter Linked-in


Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara geleceği emanet ettiğimiz çocuklarımızın sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar zenginliğe sahip olduğunu belirterek “ Çocuklarımız yorucu bir süreci tamamladılar. Bu süreçte özellikle notları iyi olmayan öğrencilerimizin aileleri daha anlayışlı olmalı. Çocuklarımıza kızmak yerine bu sorunun kaynağını bularak çözüm üretmeye çalışılmalı. Karnesinde kırık notu olan öğrencilerimize anlayışla yaklaşılmasının yanında, arkadaşlarıyla kıyaslanması ve sürekli eleştirilmeleri endişe ve korkuya yol açabileceği gibi kendilerine olan güvenlerini de sarsacaktır. Öğrencilerimizin eksikliklerini başarısızlık olarak düşünmeden ve onları üzmeden bu tatilin ikinci döneme hazırlık olacağı inancındayım” şeklinde konuştu.

Eğitim sürekli bir olgudur

Öğrencilerin eğitim dönemindeki zihinsel yorgunluklarını atmaları için yarıyıl tatilini sosyal, kültürel etkinliklerle geçirmelerini spor aktivitelerine yönelmelerini öğütleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; “Eğitimin yaşı yoktur. Eğitim sürekli bir olgudur, olaydır. Mili Eğitim Bakanlığı ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde yapılması gerekenleri üstlenmiş. Belediyelerin bunun dışında, hem çocuğun, hem gencin, hem yetişkinin o okul saatleri dışındaki alanını doldurması gerekiyor. Bunun içinde daha çok kendisine bağlı olan kültür merkezlerinde çocukların gençlerin ve yetişkinlerin ihtiyacına göre onları kurslarla besliyoruz. Bale, bilgisayar, İngilizce, aerobik, pilates, halk oyunları, tiyatro, çeşitli enstrüman kursları düzenliyoruz. Tabii sporu eğitimden ayıramazsınız, güreşe, basketbola, savunma sporlarına, karateye yönelik kurslarımız oluyor. O nedenle biz daha çok bu alanı dolduruyoruz” şeklinde konuştu.

Çatalca Belediyesi’nin eğitim çalışmaları başlığı altında okul öncesi eğitimine ve çevre bilinci gibi konulara önem verdiğini belirten Başkan Kara;” Kreşimizle 4-5 yaş grubunda okul öncesi eğitimleri sağlıyoruz. Bunların yanı sıra okullarda eğitimler düzenliyoruz, örneğin çevre konusuna dikkat çekiyoruz çünkü çok önemli. Çevre bilincini çocuklarımıza küçük yaşta aşılamalıyız. Bunu başaramazsak ileri ki yaşlarda bu olmuyor. Yani bir litre yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini şimdiden öğretebilmeliyiz. Ağaçların kesilerek kağıda dönüştürüldüğünü onların geri kazandırılması ile daha çok ağacın kesilmesine engel olabildiğimizişimdiden öğretmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Eğitimin yazı kışı olmaz

Düzenlenen kurslardan öğrenciler dışında yetişkinlerinde faydalandığının altını çizen Başkan Kara konuya dair ; “Ben eğitimin hem sürekli olduğuna inanırım hem de en çok karşı çıktığım şey şuydu ama çok uğraşmama rağmen düzeltemiyorum hep yaz kurslarından bahsediyoruz. Eğitimin yazı kışı olmaz, süreklidir. Ama tabi mevsimine göre zamanına göre bazı kurslar çeşitlilik gösterebilir. Kültür Merkezimizde her sene 25 ile 30 arasındaki branşta 1000 ve üzerinde ki çocuk, genç ve erişkine kurslarımızı veriyoruz. Bu kurslardan çok faydalanan insanlarımızvar. Özellikle ev kadınlarımız içinde çok yararlı oluyor, evdeki streslerini üzerlerinden atıyorlar hem de sosyalleşmelerine yeni arkadaşlar bulmalarına ve kendilerini keşfetmelerine gerekçe oluyor. Bu nedenle eğitimde aldığımız yol az bir yol değildir. Sadece biz yapmıyoruz kursları Büyükşehir İSMEK kanalıyla bu kursları yapıyor. Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz var Çatalca’da” şeklinde konuştu.

Hayatta ki gerçek başarı doğru şıkkı bulmaktan ibaret değil

Ebeveynlerin hatalı davranışları ile eğitim sistemindeki aksaklıkların bu güne kadar düzeltilmediğine dikkat çeken Başkan Cem Kara ;“ Hayatta ki gerçek başarıyla okuldaki başarı farklıdır ama maalesef biz çocuklarımızı hep sınav odaklı yetiştiririz. Yani çocuğumuz doğru seçeneği bulduysa alkışladık,sınıfta en yüksek notu o aldıysa alkışladık. Anne, baba ve eğitimciler olarak çocuklarımızı birbirleriyle,kardeşleriyle yarıştırdık. Oysaki yapılması gereken bu değildi. Hayatta ki gerçek başarı doğru şıkkı bulmaktan ibaret değil. Amaç çocukları yarıştırmak değil çocuğu getirebileceğimiz en üst eğitim seviyesine getirebilmek ve onun ruhunda ki var olan yetenekleri duyguyu keşfedebilmekti. Maalesef şu anda da Milli Eğitim sistemimiz yine çocuklarımızın özgürlüğüne yönelik, geleceğine yönelik onların istek ve istidatlarına göre bir sistem değil. Mutlaka testlere, sınava dayalı sistemden kurtulmalıyız, onları özgür düşünen, düşündüğünü ifade eden ve yeteneklerini ortaya koyabilecek imkanları yaratan bir sistemde yetiştirmeliyiz. Bunun ilacı çok nettir ve bellidir. Neyi sunacağınızı neyi anlatacağınızı nasıl bir nesil yetiştireceğinizi önceden planlamalısınız. Bunu başarırsak ülkemizi her alanda çok daha iyi bir seviyeye getirebiliriz.

Çatalca’da okul sorunu yok

Çatalca’da okul sorunu olmadığını ifade eden Başkan Cem Kara bu konuda şöyle konuştu; “Çatalca’nın eğitim öğretiminde okul sorunu, derslik sorunu yoktur. Merkezde en kalabalık sınıflar ortaokul düzeyinde 30 kişidir. Hatta pek çok mahallemizde öğrenci yetersizliğinden dolayı okullarımız kapandı. Bu da benim bir eğitimci olarak hiç tasvip etmediğim bir şeydir. Defalarca haykırdım, Milli Eğitim Bakanımıza bir kez daha şunu söylemek isterim ki “En iyi okul, çocuğun evine en yakın olan okuldur” Mutlaka o kırsal alanda üç öğrencide olsa 5 öğrencide olsa o okulları taşımalı sistem içerisine almamalıyız. O okulların bacasını orada tüttürmeliyiz.  O mahallemize o köyümüze öğretmeni göndermeliyiz. Okullarımızın her birinde öğretmen olmalı ve oralar bir eğitim yuvasına dönüşmelidir.”

Milletleri kurtaranlar öğretmenlerdir

Açıklamalarında öğretmenlerin emeklerinin asla unutulmaması gerekliliğinin altını çizen Başkan Cem Kara ; “Öğretmenlerimizin üstün gayretleri sayesinde ülkemiz ileri gidecektir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır” sözü doğrultusunda öğretmenlerimizin emekleri de asla unutulmamalıdır' şeklinde ifadelerde bulundu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —