Tarih: 06.02.2017 18:07

Mesele Vatan Olunca !

Facebook Twitter Linked-in

 Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan 15 Temmuz gazileri için Taksim’de düzenlenen Gaziler Buluşması’na katıldı. Demircan, “15 Temmuz günü herkes mesele bayrak, devlet, vatan ve millet olunca kol kola girmeyi bildi ve bu duyguyla Taksim Meydanı'nda toplandı.” dedi.

 

15 Temmuz Gazileri, Beyoğlu’nda düzenlenen ‘Gaziler Buluşması’nda bir araya geldi. İstanbul ve Ankara’dan çok sayıda gazinin yer aldığı programa; Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelik ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıç katıldı. 15 Temmuz gazilerinin bir kısmının bir araya gelerek Taksim'de bulunan Labella Cafe’de gerçekleştirdiği organizasyon Kur'anı Kerim tilaveti ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da programa telefonla bağlanarak gazileri 15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıktan dolayı tebrik etti. Daha sonra protokol konuşmaları ile devam eden programda gaziler hep birlikte öğlen yemeği yedi.

 

“Bizlerle Beraber Devamlı Anılıyorsunuz”

Gazilere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyada yaşarken alınabilecek en büyük nişanın gazilik olduğunu dile getirerek, “Bakın Kore şehitlerini, şu anda gazileri yaşatıyor. Aynı şekilde Çanakkale şehitlerini, gazileri yaşatıyor. O zamandan kalan, birçok tabii gaziler vardı onlar da ebediyete uğurlandı, gittiler ama gelecek nesiller onları hala anıyor. Sizler de bu şekilde, şu anda zaten bizlerle beraber devamlı anılıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

 

Mesele Vatan Olunca Herkes Kol Kola Girdi

Programda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 15 Temmuz darbe girişimine karşı vatandaşların ortaya koyduğu birlik ve bütünlük duygusunun önemine dikkat çekerek, 'Geçmişte içimizde hainler vardı. Bizleri kurtuluş savaşı ve 1.Dünya Savaşının eşiğine getiren hainler, onlarda dışarıdaki işbirlikçileriyle bir olup memleketi bitirmişlerdi. 15 Temmuz hain kalkışmasının içeriden ve dışarıdan beslenmesinin sebebi büyük Türkiye'nin önünü kapatma mücadelesiydi. Bu memlekette 15 Temmuz günü bir şey anladık. Herkes mesele bayraksa, mesele devletse, mesele vatansa, milletse kol kola girmeyi bildi ve bu duyguyla Taksim Meydanı'na toplandı. Allah sizden razı olsun, iyi ki varsınız.” dedi.

 

Göstertmiş Olduğunuz Kahramanlığı Yeni Nesillere Örnek Olacak

Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi de, “15 Temmuz gecesi o direniş olmasaydı, milletimiz meydanları doldurmasaydı çok büyük bedeller ödemek zorunda kalırdık. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Size ve tüm gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullanırken, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelik ise “Allah sizin varlığınızı ve göstertmiş olduğunuz kahramanlığı yeni nesillere örnek olacak şekilde tarihe nakledilmesini nasip eylesin.” şeklinde konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —