GÜNCEL 11.02.2017 13:08:05 53 0

Radyo Dünyasının En İyileri Ödüllendirildi

Behzat Uygur’un sunumuyla gerçekleştirilen ödül töreninde, 2016 yılının en başarılı radyoları, radyo programcıları, müzik direktörleri ve yöneticileri gibi alanlarda olmak üzere toplam 49 ödül dağıtıldı.

Radyo Dünyasının En İyileri Ödüllendirildi
 Radyo Dünyasının En İyileri Ödüllendirildi


Beykoz Belediyesi ev sahipliğinde, Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Radyo Akademi Ödülleri” sahiplerini buldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen tören İstiklal Marşı okunmasının ardından 15 Temmuz Darbe Girişimi kahramanlarının anılmasıyla başladı.

Behzat Uygur’un sunumuyla gerçekleştirilen ödül töreninde, 2016 yılının en başarılı radyoları, radyo programcıları, müzik direktörleri ve yöneticileri gibi alanlarda olmak üzere toplam 49 ödül dağıtıldı.

Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan oylama ile gecenin kazananı “Yılın Radyosu Ödülü” ile Kral Fm oldu. “Yılın Haber Radyosu” A Haber seçilirken, “Yılın Radyo Haber Spikeri” Mehmet Can oldu. Ödül töreninde “Yılın Spor Radyosu Ödülü” Radyo Spor’a, “Ulusal Yabancı Müzik Radyosu Ödülü” Radyo Fenomen’e, “Bölgesel-Yerel Yabancı Müzik Radyosu Ödülü” Pal Station’a, Radyo Şovmeni Ödülü” Acar Acartürk’e, “Ulusal Radyo Programcısı Ödülü” Afrikalı Ali’ye ve “Yılın Radyo Konuk Programı” Erkan Koç’a verildi.

Başkan Çelikbilek: “Radyo Bizim İlk Aşkımız”

Törende radyo özel ödülüne layık görülen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, radyonun ve bu tarz organizasyonların önemini şu sözlerle vurguladı:
“Bu ödül töreni radyocularımızın ve sanatçılarımızın yetişmesini teşvik etmek amacıyla yapılan önemli bir törendir. Bu organizasyona sponsor olmamız Beykoz Belediyesi’nin kültür etkinliklerine önem verdiğinin kanıtıdır. Radyoculuk, bu ülkenin geçmişinden gününe gelen bir bağ olarak var. Radyolar olmasaydı, geçmişi, dünü hatırlama imkanımız olmayacaktı. Bugün bu bağı kurduğumuz için sevinçliyim. Bizim kuşağın radyo ile bağı çok. Çünkü bizim radyodan başka bir haberleşme aracımız yoktu. Televizyon geldi, hayatlarımıza girdi ancak radyo bizim ilk aşkımız. Radyoyu seviyorum ve radyonun gelişmesi için bize düşen ne varsa yapmak istiyorum.”

Ünlü İsimler Radyonun Önemine Değindi

Ödül töreninde konuşan sanatçı Harun Kolçak, radyolarla bağını şu sözlerle anlattı:
“Ben çocukluğumda radyo dinleyerek büyüdüm. Gün batımında rahmetli annem fasıl açardı. Bu sırada akşam yemekleri kokardı. Radyonun farklı bir sıcaklığı var benim hayatımda. İlk albümle çıkış yakaladığımda da Türkiye’de bir tane özel televizyon kanalı vardı. Bu yüzden radyoların çok desteğini gördüm.”
Geçmişte yaptığı radyo programlarıyla adından sıkça söz ettiren Ahmet Selçuk İlkan, “Ben açıkçası şiiri, sevdayı, aşkı, şarkıları, türküleri hep o küçücük radyomda, yanı başımda öğrendim, ezberledim. Radyo, benim hayatımın vazgeçilmezi.” dedi.
Radyo Ritim’de radyo programı yapan Enes Özdemir, gerçekleştirilen organizasyonla ilgili şöyle konuştu:
“Radyo aşkımız ve bu aşkla bu işi yapıyoruz. Böyle güzel organizasyonlarla bizi onure etmeleri bizi çok mutlu ediyor. Bütün emek veren dostlara çok teşekkür ediyoruz.

Türk Kültürüne Katkı Sağlayanlar Ödüllendirildi

Yunus Emre Enstitüsü, 73 Yıldır Makedonya'da Türkçe yayın yapan Üsküp Radyosuna,  Türk Halk Müziği Sanatçıları Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'na, yönetmen  ve senarist Derviş Zaim'e ödül verdi. Yurtiçi ve yurtdışında ilgiyle takip edilen ve çekimleri Beykoz’da yapılan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisine ve oyuncu Engin Altan Düzyatan’a Türk kültürüne katkı özel ödülü layık görüldü.

Ünlü Sanatçılar Sahnede

Radyonun önemine dikkat çekilen törende Çağatay Akman, Burcu Güneş, Ersan Er, Harun Kolçak ve Murat Başaran sahne alarak davetlilere keyifli anlar yaşattı.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.