Tarih: 14.02.2017 20:06

Birinci; "Beceriksizler"

Facebook Twitter Linked-in

 Nezir Karayün : Beylikdüzü'nde son 1 yıldır gündemde olan fakat hayata geçirilemeyen taziye evleri projesi ile ilgili çalışmalarınız nelerdir?

 

Mücahit Birinci: 'Beylikdüzü Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun uzun süredir konuştuğu fakat projelendiremediği taziye evi projesine biz sahip çıkıyor, biz yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir belediyesi taziye evini yapmaya İstanbul İl Müftülüğü onay yazısı ile Yakuplu Evlad Camiinden başladı. Bu çalışma başladığı anda yerel belediyemiz tarafından bu iş kıymete bindi. Caminin oraya geldiler, İBB ekiplerine bir engelleme yapıldı. Biz engel değil, birlikte çalışma taraftarıyız. Evet projeyi onlar önerdi ama 7-8 aydır sahaya çıkmadılar. Güzel bir hizmet dedik, omuz verdik, mecliste kabul ettik, ama onlar sahaya çıkmadılar. Bu yüzden İstanbul büyükşehir Belediyemiz Ak Parti ilçe başkanımız ve meclis üyelerimiz aracılığı ile sahaya geldi. Çalışmayı başlattı, artık projemiz engellenemez' dedi.

 

Nezir Karayün; Bu proje ile ilgili açıklamalarda bulunan belediye başkan vekili Ömer Şatır, projeyi dönemin kaymakamına götürdüğünü ifade ediyor. Kaymakamın bu teklife sıcak bakmadığını, ve Ak Parti ilçe başkanına sorması gerektiğini söylüyor. Projenin Beylikdüzü belediyesi tarafından hazırlandığını fakat hayata geçiremediği için siz AK Parti meclis üyeleri olarak siz mi hayata geçiriyorsunuz ?

 

M.B: Proje çizimleri hazırlanmış, maddi kaynakları bulunmuş bir proje değildi. Belediye meclisine getirilmiş bir tekliften ibaretti. Biz buna rağmen teklife onay verdik. Aradan geçen zaman zarfında yerel belediyemiz, teklifini proje haline dönüştüremedi. Onların kaymakamdan onay alamamış, projeyi becerememiş olması kendi beceriksizlikleridir. Kaymakamdan onay alamadık diye bir şey yok yerel belediye başkanı isen bu izinleri alacaksınız, bunları halledeceksin yakınmayacaksın. Biz onun becerebilme ihtimalini bekleyemeyiz. Halk hizmet beklemez, Ak Parti belediyecilik anlayışı budur, bugün Büyükşehir belediyemizde bunu ispatlamıştır. Ak kadrolar olarak bir hizmet götürmeye devam edeceğiz. Biz sahaya iner gereğini yaparız, hizmet anlayışımız budur. Ak kadrolar Beylikdüzü belediyesinin hayata geçiremediği muhteşem bir projeyi hayata geçirmiştir'

 

N.K: Beylikdüzü belediyesinin meclislerde gündeme almasına rağmen bazı projeleri hayata geçirmekte mazeret ürettiklerini mi söylüyorsunuz ?

 

M.B: Bu makamlar mazeret üretme makamı değildir. Göreve geldikleri süre boyunca sürekli mazeret üretmeye devam ediyorlar, bunların genel merkezleri de mazeret üzerine kurulu çalışıyorlar. Bu adamlar 1970-71 yılların da Boğaz köprüsüne hayır diyen adamlar, bugün İstanbul'a yetmeyen boğaz köprüsüne hayır demiş adamların partisinden bahsediyoruz. Bu insanlar günümüz Türkiyesi' nde kanal istanbul'a körfezdeki köprülere, havaalanlarına hayır diyorlar. kedi parklarına, zamansız konserlere, makyajlama çalışmalarına ise evet diyorlar. Seçim projelerini hayata geçirememiş bir yerel yönetim tarafından yönetiliyoruz. Kürsü konuşmalarıyla halkı yönetemezsiniz, sahaya inmek zorundasınız. Beylikdüzü bir arsa ofisi gibi idare ediliyor, belediye başkanı bir müteahhit gibi çalışmaya devam ediyor. Beylikdüzü halkı 2019 seçimlerinde bu yönetimden kurtulacaktır.

 

N.K : Beylikdüzü belediyesi tekliflerini projeye dönüştüremedi diyorsunuz, Büyükşehir belediyesi diğer camilerimize de taziye evleri yapacak mı?

 

M.B: Pilot cami Yakuplu Evlad Camiidir, diğer camilerle ilgili projelerimiz hazırlanmıştır. Bizlerde sahada çalışmaları takip edeceğiz. Bunlar sözde proje yapmaya devam ediyorlar, onlar konuşuyor biz yapıyoruz. Yakuplu'da bulunan orman arazisini derneğe vermeyi planladılar. Derneğin hitap ettiği kesim, siyasi görüşü sınırlıdır. Bizce doğru olan Büyükşehir belediyesinin araziye gerekli çalışmayı yaparak halka açık bir şekilde yapacak olması mantıklıdır. Her görüşten insanın bir araya gelebileceği bir tesis yapılsın. Dernek yönetimin çaldığı telden insanlar değil, kurumsal yapısıyla İBB tercih edilen olmalıdır' dedi.

Röportaj: Nezir Karayün: 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —