Tarih: 01.01.0001 00:00 92

Esgev'de Yangın Ve Afet Eğitimi

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), afetlere karşı bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Oruçreis ESGEV öğrencilerine “Yangın ve Afet Bilinci Eğitimi” verdi.

Esgev'de Yangın Ve Afet Eğitimi
 Esenler Belediyesi İşletme Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren ESKAT eğitmenleri, toplumda afet bilinci oluşması için yürüttüğü eğitim çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. ESKAT eğitmenlerince Oruçreis ESGEV'de öğrencilere “Yangın ve Afet Bilinci Eğitimi” verildi.

İki grup halinde verilen eğitimde öğrencilere; afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında doğru hareket tarzları, binanın güvenli bir şekilde nasıl tahliye edileceği, deprem ve yangın anında asansörün kesinlikle kullanılmaması, sarsıntı biter bitmez elektrik, doğalgaz ve su vanalarının kapatılması gerektiği ayrıntılı olarak anlatıldı.

Eğitimin son bölümünde öğrencilere tahliye tatbikatı yaptırıldı. Başarıyla tamamlanan tatbikat sonunda öğrenciler, afet sonrası toplanma alanlarındaki art niyetli kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.