İSTANBUL İLÇELERİ 3.03.2017 12:15:56 60 0

Öztek; Türkiye, Ermenistan’a tazminat ödüyor

1 Mart 2017 Çarşamba günü Prof. Dr. İbrahim Öztek, Haydarpaşa Lisesinde gençlere “Ermeni ihanetleri ve Hocalı Soykırımı” isimli bir konferans verdi.

Öztek; Türkiye, Ermenistan’a tazminat ödüyor

 

ERMENİ İHANETLERİ VE HOCALI SOYKIRIMI

 

Türkiye, Ermenistan’a tazminat ödüyor

 

1 Mart 2017 Çarşamba günü Prof. Dr. İbrahim Öztek, Haydarpaşa Lisesinde gençlere “Ermeni ihanetleri ve Hocalı Soykırımı” isimli bir konferans verdi.

 

Öztek, bundan 25 yıl önce Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde Hocalıda Rus destekli Ermeni birliklerinin 26 Şubat 1992 sabahı Hocalıda giriştikleri soykırım harekatını, savunmasız halkı nasıl katlettiklerini, İhtiyar, kadın, çocuk demeden herkesi öldürdüklerini, öldürdükleri insanlara bile işkence edildiğini, kaçabilen insanların büyük bir kısmının sakat kaldığını, o güne ait resimlerle anlattı. Yapılan bu insanlık dışı işkence ve katliamları sizlere anlatırken ve gösterirken üzülüyorum. Bir insanın bir başka insana yani hemcinsine nasıl olur da bu kadar acımasız davranabilir diyorum. Hocalıda her ne kadar 613 kişi katledildi deniyorsa da, esir alınanlar ve kayboldu denenlerle iki binden fazla insandan bir daha haber alınamadı, dedi.

Prof. Dr. İbrahim Öztek devamla, Ermeniler ilk okullardan itibaren çocuklarını Türk düşmanı olarak yetiştiriyorlar. Halbuki biz ülkemizde yaşayan Ermenileri kardeşimiz biliyoruz.Türkiye’de hiçbir anne baba çocuğuna, Ermeniler bizim düşmanımızdırdememiştir.Türkiye’de elli bin kadar Ermeni işçi hanım Türk çocuklarına dadılık yapıyorlar. Kazandıkları paraları ülkelerine gönderiyorlar.

 

 Bu rakam yılda en az iki buçuk milyar liradır.

 

Görüldüğü gibi her yıl Türkiye’den giden bu para, bize düşmanlık edenlere adeta tazminat gibidir.

 

Ermenilerin, Türkiye ve Azerbaycan’ın aleyhindeki hareketlerine karşı bu ekonomik destek kendilerine hatırlatılmalıdır. Kapılar kapalı deniyor ama, haftada altı uçak ve pek çok otobüs, sürekli Ermenistan’dan Türkiye’ye ve İstanbul’a  insan taşıyor. Gelenlerin çoğu da geri dönmüyor. Avrupa parlamentosu Ermenileri suçlu bulmasına karşın, Karabağ’ı ve yedi vilayeti işgal eden Ermenistan işgal ettiği yerleri bir türlü Azerbaycan’a teslim etmek istemiyor dedi.

Ermeniler 1890 yılından itibaren, önce Ruslar, sonra İngiliz ve Fransızların desteği ile silahlanarak, Azerbaycan ve Anadolu’da yaptığı katliamlarla bugün Hocalıda yaptıklarını, Dün Bakü’de, Van’da, Bitlis’te, Erzurum’da yapmış ve tam iki milyon Türk’ü  öldürmüştür. Bunu söyleyen Amerikan arşivlerini inceleyen, Amerikan Devlet Başkanı Reagan’ın danışmanı Bruce Fein’dir.

 

 

1918 yılında Osmanlı Genelkurmay başkanı Orgeneral Schellendorf, o tarihte Anadolu’da görevli olan Amarika’lı OrgeneralHarbord’un raporları hep katliamları Ermenilerin yaptığı şeklindedir. Hatta Ermenistan’ın ilk başbakanı Kaçaznuni, 1923 yılında Bükreş’te yaptığı bir konferansta tüm suçun kendilerinde olduğunu, Rusların oyununa geldiklerini bir kitapçık halinde anlatmaktadır. Daha sonra da Prof. Dr. TürkkayaAtaöv, Amerikalı tarihçi Prof. Dr. StanfortShaw, Prof. Dr. GuenterLewy, Michael Gunter, Edward Erickson, Şükrü Server Aya, Prof. Dr. Turan Yazgan, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, JustinMccarthy, Prof.Dr. Seçil Karal Akgün gibi Türk ve yabancı bilim adamları, askerler ve yazarlar,  yaptıkları araştırmalar ve hazırladıkları raporlarla daima Türkleri haklı olduklarını ortaya koymuşlardır. Türkler hiç bir zaman başka bir millete katliam uygulamamıştır. Çünkü Türk’lerin kromozomlarında soykırım geni yoktur.

 

HAYDARPAŞA LİSESİ MÜDÜRLERİ VE ÖĞRETMENLER

Öztek, bütün bunlara rağmen Ermenilerin İstanbulun göbeğinde, Taksimde ağlayıp sızladıklarını, mumlar diktiklerini, hepimiz Ermeniyiz diye İstanbul’un caddelerini doldurduklarını anlattı. Türkleri soykırımcılıkla suçladıklarını, bunlara da hiçbir idari makamın siz ne yapıyorsunuz demediğini belirtti. Acaba siz Ermenistanda böyle bir eylem yapsanız nasıl karşılanırsınız biliyormusunuz? Bunlar o kadar fanatiktir ki, insanı parçalarlar dedi.

Öztek Öğrencilere hitaben, Dün Ermenileri kullananlar, bugün aradan yüz yıl geçmesine rağmen oyunlarını devam ettirmektedirler. Yine bugün dünyanın başını ağrıtan petrol savaşlarında Türkiye ve Azerbaycan’a zarar vermek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Onun içindir ki, ne kadar çok çalışmamız gerektiğini, bir an evvel yazılım, bilişim, atom ve uzay teknolojilerini yakalamamız gerektiğini,  dostumuzmuş gibi görünen düşmanlarımızı iyi tanımamız gerektiğini bilin diyerek, konuşmasını sonlandırdı.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.