Tarih: 01.01.0001 00:00 76

15 Temmuz, 28 Şubat'ın Uzantısıdır

Gazeteci Yusuf Kaplan, 15 Temmuz darbe girişiminin, 28 Şubat sürecinin bir uzantısı olduğunu belirterek, "28 Şubat, toplumun İslâmî omurgasını çökertme sürecidir. 15 Temmuz, bu sürecin uzantısıdır" dedi.

15 Temmuz, 28 Şubat'ın Uzantısıdır
 Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Yusuf Kaplan ile Fikir Atölyesi', Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Gazeteci Yusuf Kaplan, Türkiye'de gerçekleşen darbelerin birbirleri arasındaki süreklilik ilişkisinden söz etti.

28 Şubat sürecinde daha önce rastlanmayan bir darbenin yapıldığından bahseden Kaplan, '28 Şubat darbesini yapan generaller, bunun bir postmodern darbe olduğunu televizyonda ilan ettiler. Bu da doğrudan olmayan dolaylı bir müdahale demektir. 15 Temmuz'la 28 Şubat arasında bir süreklilik ilişkisi vardır. 28 Şubat'ta 'irtica' diye öteki bir tehdit unsuru ürettiler. İrtica üzerinden de İslam'a saldırdılar. 28 Şubat süreci, toplumun İslâmî duyarlıklarına vurulan bir darbeydi. 15 Temmuz ise, toplumun Müslüman omurgasını çökertme saldırısı. İki darbenin hedefi de aynıydı: İslâmî kesimleri, sekülerleştirme /protestanlaştırma ve hormonlu Müslümanlar icat etme kaygısı. 28 Şubat, bir süreçtir: Toplumun İslâmî omurgasını çökertme süreci. 15 Temmuz, tam da bu nedenle, 28 Şubat sürecinin zorunlu bir uzantısıdır' diye konuştu.

Yusuf Kaplan, programın sonunda katılımcıların  sorularını da cevapladı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.