BÜYÜKÇEKMECE 18.03.2017 11:29:57 39 0

Akgün: Gerçek bir dost ve yiğidi kaybettik

Emre Saltık’ın hümanist, barış ve sevgiden yana bir sanatçı olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Gerçek bir dost ve yiğidi kaybettik. Acımız tarifsiz” diye konuştu.

Akgün: Gerçek bir dost ve yiğidi kaybettik
 Geçirdiği kalp krizinin ardından sürdürdüğü dört günlük yaşam mücadelesini kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı ve Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Emre Saltık (57) için Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ilk tören düzenlendi.

 

 “Mükemmel bir insandı”

 

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çok üzgün olduğunu vurgulayarak, Emre Saltık’ın çok önemli bir kökten geldiğini belirtti. Akgün; “Emre Hoca, Sarısaltıkoğlu Ocağı gibi çok önemli bir kökten geliyor. Rumeli’de Türklüğün ve İslam’ın yayılışında çok büyük hizmetler veren muhteşem bir ocaktan geliyor. Kendisi de o ruhu taşıyordu” dedi.

Başkan Akgün şöyle konuştu; “Belediye meclis üyeliği süresince de insanlık erdemi, insan sevgisi hep ön plandaydı. Ufak tefek siyasi sürtüşmeleri ortadan kaldırmak için hep barışı deneyen, birleştirici rol üstlenen, uzlaştırıcı ve hep sevgiden yana olan bir dosttu. Gerçek bir dost ve yiğitti. Bir Anadolu dostu, yiğidi ve mükemmel bir insandı. Böylesine bir dostu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

 

“O’nu anlatma çok zor”

 

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Emre Saltık’ı anlatmanın çok zor olduğunu ifade ederek; “Emre hocayı anlatmak çok zordur. Tıpkı Yunus Emre’yi anlatmak gibi. Taptuk Emre’nin kapısında eğri odun taşımadığı gibi. Kırk yıl sonra Emre oldu. Emre Saltık’da yaşadığı günden bugüne o kısa ömründe çok şey anlattı. Çok şey yaptı. Anadolu’ya, hoşgörüyü, sevgiyi, barışı ve Anadolu hümanizmi ancak böylesine anlatılabilirdi” dedi.

 

 

“Önemli bir adamdı”

 

Emre Saltık’ın önemli bir sanatçı olduğunu ifade eden sanatçı Arif Sağ ise “Önemli bir adamdı. Biz Emre’yle bir mücadele başlattık. O mücadele kültürümüze hizmet mücadelesiydi. O mücadeleden şu anda Emre ve o kuşakla beraber başlamış olan mücadeleden şu an da Türkiye’de milyonlarca insan bağlama çalıyor, türkü söylüyor. O mücadelenin devamıdır bu. Emre, binlerce talebe yetiştirmiştir. İnsanlar yaşarlar ve Hak’ka yürürler. Ama yanlarında götüremedikleri, geride bıraktıkları topluma mal olmuş şeyler vardır. Onlar sonsuza kadar yürür ve devam eder. Emre’de geride çok kıymetli değerler bırakarak gitti” diye konuştu.

 

 

Güzelce’de toprağa verildi

 

Atatürk Kültür Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından, Saltık’ın cenazesi evine götürülerek komşularından helallik alınmasının ardından Büyükçekmece Güzelce Cemevi’ne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından, Emre Saltık'ın Türk Bayrağı ve karanfillerle donatılmış tabutu, alkışlar arasında cenaze arabasına konuldu, Güzelce Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Katılım çok yoğun oldu

 

Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçısı Emre Saltık’ın cenaze törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Zeynel Emre, Ali Şeker, Oğuz Kaan Salıcı ve Erdoğan Toprak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Dış İşleri Bakanı Murat Karayalçın ve sanatçılar Orhan Gencebay, Ali Rıza Binboğa, İlyas Salman, Edip Akbayram, Ferhat Tunç ve Kubat’ın yanısıra binlerce vatandaş katıldı.

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.