Dönüşüm Projeleri Beyoğlu’nda Hayat Buluyor

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; “Taksim 360 Projesi Tamamlandığında Beyoğlu’na Yeni Bir Soluk Ve Zenginlik Getirecek” Dedi.

BEYOĞLU 18.03.2017 12:04:52 0
Dönüşüm Projeleri Beyoğlu’nda Hayat Buluyor
Haberi Sesli Oku
 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’la birlikte, Kamu- Özel Sektör ortaklığında hayata geçirilen Taksim 360 (Tarlabaşı) yenileme projesini yerinde inceledi. Proje hakkında Bakan Özhaseki’ye bilgi veren Başkan Demircan, “Projelerimizin hepsinde esas ilkemiz; Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan bu ruhu yaşatmak, eskiyi koruyarak, konfor ve fonksiyonellik eklemektir. Taksim 360 projesi de bu doğrultuda hayata geçiriliyor.” dedi.

 

Beyoğlu’nu ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de kamu kaynağı kullanılmadan ilk defa Kamu- Özel Sektör ortaklığında hayata geçirilen Taksim 360 (Tarlabaşı) yenileme projesi ile restorasyonu tamamlanarak yenilenen tarihi “Emek Sineması”nda incelemelerde bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Bakan Özhaseki, İstanbul’un çehresini değiştirecek Türkiye’nin vitrin projeleri olan Okmeydanı, Sütlüce- Örnektepe, Galataport, Piyalepaşa İstanbul ve Haliçport projeleri hakkında da bilgi aldı.

 

Böyle Güzel Projeler Her Zaman Bizim İftihar Vesilemiz Olur

Taksim 360 proje alanından gündeme ve bölgedeki kentsel dönüşümler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, “Burada çok güzel bir projenin başındayız. Doğru düşünülmüş, doğru planlanmış, sonra doğru hareket edilerek uzun emekler verilmiş bir projenin başındayız. Türkiye’de kentsel dönüşüm birçok alanda yapılıyor, yapılması da gerekli. Böyle güzel projeler her zaman bizim iftihar vesilemiz olur. Emek veren Beyoğlu Belediye Başkanımızı ve Çalık Grubunu tebrik ediyorum. Ellerine sağlık. Yerinde ve aslına uygun olarak bir dönüşüm yapılıyor. Vatandaş başka yere taşınmadan dönüşüm yapılıyor. Herkesin tek tek rızası yapılarak yapılıyor. Ortaya çıkan şu görüntü de bu makette gördüğümüz gibi ortaya çıkacağı için hepimizin iftihar edeceği bir manzara oluyor. İnşallah bundan sonra da İstanbul’da doğru dönüşümler devam eder diye temennide bulunuyoruz. Zaten yeni yasa hazırlıklarını da yapıyoruz. Yeni yasayla bir taraftan kentsel dönüşümü hızlandırırken bir taraftan da sıkıntıları giderecek bir sürü çözüm getirilecek. Gelecek sene çok hızlı bir şekilde gerek İstanbul’da gerekse Anadolu’da birçok yerde bu işlere başlayacağız. Bu bir gereklilik, bir zorunluluktur. Bu yaptıklarımızı bir taraftan yenileme bir taraftan da depreme hazırlık olarak görebilirsiniz. Güzel bir proje. Ben tekrardan Sayın Başkanımızı ve Çalık Grubunu tebrik ediyorum.” dedi.

 

Türkiye’nin En Büyük Dönüşüm Projeleri Beyoğlu’nda Hayat Buluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Beyoğlu’ndaki kentsel dönüşüme dair bilgiler veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 2004 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarlabaşı için bizzat vermiş olduğu talimat sonrası bölgedeki değişimin başladığını söyleyerek, “Ülkemizin en prestijli ve değerli projeleri, en büyük kentsel dönüşüm projeleri Beyoğlu’nda hayat buluyor. Projelerimizin hepsinde esas ilkemiz; Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan bu ruhu yaşatmak, eskiyi koruyarak, konfor ve fonksiyonellik eklemektir. Taksim 360 projesi de bu doğrultuda hayata geçiriliyor. Buradaki maliklerin yüzde 50 gibi önemli bir oranı dönüşümden önceki mülk sahiplerinden oluşmaktadır. Bu nedenle yerinde dönüşüm adına da çok önemli bir örnek teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

Hedef 2019'da Bu Projeyi Kullanıma Açmak

 Başkan Demircan, dönüşüm yapılan bölgede bulunan 278 binanın küçük küçük parsellerden oluştuğunun da altını çizerek, “Altında 5, 6 kat otoparkı olan, 9 yapı adasına işi dönüştüren, işin ruhunu ve binaların cephelerini koruyan, içten tevhidi yapan bir anlayışla, Beyoğlu'na yeni bir hayat verme düşüncesiyle yola çıktık. 2007'de Çalık Gayrimenkul bize partner oldu. O günden bu güne 500’e yakın malikimize konuşuldu. 3/2’si ile hemen anlaşıldı. 3/1’i ile anlaşma da kamulaştırma olarak yapıldı. Onun da sebebi orta da olmayan malikler ve bölünmüş mülkiyetlerden kaynaklanıyordu. Sonuçta bu hukuki süreç tamamlandıktan sonra projelerimiz restorasyon olarak ortaya kondu. Bölgede bütün adalar ruhsatlandırıldı ve inşaat başladı. Şu anda inşaat kaba olarak bitti ve bölgede bütün çalışmalar sürüyor. Bu yıl içerisinde ilk parçalar bir aşamaya gelecek. Hedef 2019'da bu projeyi bu haliyle kullanıma açmak. Proje tamamlandığında Beyoğlu’na yeni bir soluk ve zenginlik getirecek.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Edirne Valisi Yunus Sezer'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

MHP Bandırma’da Ramazan Coşkusu: Birlik ve Beraberlik Sofrası"

Edirne Valisi Yunus Sezer'in Ramazan Bayramı Mesajı

Çalık’tan Duygusal Mektup…

Nuri Aslan İBB Başkan Vekili Seçildi

Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

Edirne Valisi Sezer'den 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı: "Vatan Size Minnettardır"

Can Aksoy, Anne, Aile ve Mabed Kırmızı Çizgimizdir

Çalık, İçin Adalet Çağrısı

Özdemir’den Sokak Çağrısına Sert Tepki, “Provokasyonlara Geçit Vermeyelim”

İpsala'da Drone Destekli Sivrisinek Mücadelesi Başlatıldı

Özel’den Beylikdüzü Belediyesi’ne Destek Ziyareti

Beylikdüzü Belediyesinden Dezenformayona Karşı Uyarı...

İstanbul'da Siyasi Deprem, Ekrem İmamoğlu Gözaltına Alındı…

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Gözaltına Alındı

Edirne Valisi Yunus Sezer'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

MHP Bandırma’da Ramazan Coşkusu: Birlik ve Beraberlik Sofrası"


MHP Bandırma’da Ramazan Coşkusu: Birlik ve Beraberlik Sofrası"

Geçkinli Köyü'nde Yüzyıllık Şeker Toplama Geleneği Devam Ediyor

İZSİZ, BASIN MENSUPLARINI İFTARDA AĞIRLADI

Edirne Valisi Yunus Sezer'in Ramazan Bayramı Mesajı

BÜYÜKÇEKMECE PROTOKOLÜ İFTARDA BULUŞTU...

Medya Dünyasının Duayenleri Bir Araya Geldi

Kadir Gecesi'nde İbadete Açıldı

Hayırlı İftar Sofrası Bu Yıl 10. Kez Kuruldu

Çalık’tan Duygusal Mektup…

Ekmek Zammına Edirne Valiliği'nden İtiraz

Nuri Aslan İBB Başkan Vekili Seçildi

Küpeli; Yerel Basın Birliğinden Sosyal Dayanışmaya Ortak Vizyon

"Engelleri Birlikte Aşalım" Platformu Açılıyor!

Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

Edirne Valisi Sezer'den 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı: "Vatan Size Minnettardır"

Eğitim-Sen’e Soruşturma Başlatıldı

Alpaslan Cankaloğlu’ndan Muhsin Yazıcıoğlu’nun Vefat Yıldönümünde Anma Mesajı

Eyüp Ertal, Yazıcıoğlu’nun Yüce İdealleri Yolumuzu Aydınlatıyor…

Can Aksoy, Anne, Aile ve Mabed Kırmızı Çizgimizdir

Engelli İzcilerden Fikir Fabrikasına Anlamlı Ziyaret

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.